2013de Engelli Memur alımı Var

2013de Engelli Memur alımı Var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yasaya göre aynı yıl iki yerleştirme yapılamayacağından, 2013'ün ilk üç ayında boş kalan engelli memur kadrolarını dolduracak şekilde ikinci bir alım yapılacağını bildirdi.

Bakan Şahin soruları yanıtladı. son.jpg
 

Engellilere yönelik ilk kez yeni bir sınav sistemini test ettik. Kendimizi test ettik. Tüm engel gruplarını ayrı ayrı sınava aldık. Daha önce tek tip soru soruluyordu. Genelde de bedensel engelliler daha hızlı yapıyordu, daha yüksek puanı onlar alıyordu ve daha hızlı işe yerleştiriliyorlardı. Şimdi tüm engel gruplarını kendi içinde ayrı sınava aldık.

7 bin engellimizin boş kadrosunu açtık ama ben engelli kardeşlerimize Ekim ayında 'ikinciyi de açarız' demiştim fakat 657 Kanunu'na göre aynı yıl iki yerleştirme yapamıyorsunuz. O yüzden Ocak ayında yani 2013'ün ilk üç ayında Devlet Personel Başkanlığı ile de görüştük ve boş kalan kadroları dolduracak şekilde ikinci bir alımı da yapacağız. O konuda hiç merak etmesinler. Başbakanımızın birebir talimatı ve birebir takibiyle bunu yapıyoruz. Gereken neyse yapılacak.

 2013 ÖMSS (ENGELLİ MEMUR) ALIM SINAVI GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.