1 Milyon Taşerona Terfi Fırsatı Geldi.

1 Milyon Taşerona Terfi Fırsatı Geldi.

1 Milyon Taşerona Terfi Fırsatı Geldi.

Bir milyon taşerona terfi

Sayıları 1 milyona yaklaşan kadro bulan taşeronlar, her ne kadar kadro sorunları çözülse bile özlük hakları ve bazı haklar konusunda 1 yılı aşkın süredir sıkıntı yaşıyorlardı. Bu sorunlar 31 Mart seçimleri öncesinde teker teker çözüme kavuşturuluyor. Taşerona terfi fırsatı geldi.

Toplu iş sözleşmesinin ardından mali ve sosyal haklar konusunda çeşitli sıkıntılar yaşayan taşeronların hakları yavaşça iyileştiriliyor. Sendikaların büyük çabası ile yapılan iyileştirmelerde öncelikle taşeronların iller arası tayin hakkı iyileştirilmişti. Bu gelişmenin ardından taşeronların terfi almasının da önü açıldı.

ÖĞRENİM DURUMUNA GÖRE DEĞİŞECEK

Memuriyette geçerli olan durumun bir benzeri taşeronlara da geldi. Örneğin kurumda temizlik işçisi olarak çalışan ve kadro almış bir taşeron 2 yıllık üniversite okuyup bitirirse, öğrenimine uygun olarak terfi alacak ve sürekli işçi pozisyonuna geçebilecek.

ÜCRET DE ARTACAK

Öğrenim durumuna göre terfi alan taşeronun pozisyonu da değişim gösterecek. Bu şekilde aldıkları maaş da artacak. Lise mezunu bir taşeron 2 yıllık okursa, bağlı bulunduğu kurumun ihtiyacına göre başka alanda istihdam edilebilecek. İşçiler bu durumda yeniden bir yazılı veya sözlü sınava girmeye de ihtiyaç duymayacağı gibi, bu durumdaki işçilerin sosyal ve mali haklarında genişleme olacak.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.