10 Bin Atama Mahkemeye Gidebilir

10 Bin Atama Mahkemeye Gidebilir

10 Bin Atama Mahkemeye Gidebilir

10 Bin Atama Mahkemeye Gidebilir
 
Bilindiği gibi 9.470 öğretmen ataması gerçekleşmiş ve 530 kontenjan boş kalmıştır. Daha önce yapılan atamalarda (2013 Eylül hariç) ek atama yapmak zorunda olmayan (ama yapan) MEB bu sefer ek atama yapmak zorunda. Daha önce kılavuza ek atamayı eklemeyen MEB bu atamada kılavuza aşağıdaki maddeyi eklemiştir.
 
Fakat Hamza Ağdoğdu ‘nun yaptığı açıklamalara göre 530 boş kontenjan başka yerlere aktarılmıştır. Aşağıda verdiğimiz kılavuzun maddesinden de anlaşılacağı üzere MEB bu ek atamayı yapmak zorundadır.
 
Sınırda kalan öğretmenler bu haklarını almak için çeşitli yolları deneyeceklerini ileri sürüyorlar. Atama bekleyen öğretmenler; Ankara ziyaretleri dışında mahkeme yolunu da düşündüklerini belirtiyorlar. Mahkemenin kılavuzda ki bu maddeyi dikkate alarak bu atamayı yapması gerekebilir. MEB daha önce de bir çok konuda mahkemelik oldu ve kaybetti.
 
En son yönetici atamaları, SBS sınavı, zihinsel engelliler öğretmenliği alan değişikliği iptal edilmişti.
MEB’in yine benzer durumla karşılaşacağı düşünülmekte. 
İşte kılavuzda ki o madde :
 
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak İlk Atama, Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama ve Millî Sporcuların Ataması kapsamında Ek-1 Atama Takviminde belirtilen süreler içerisinde Ek-2 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesindeki 105 alanda 10.000 öğretmen ataması yapılacaktır.
Mustafa Pekmez

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.