10 Bin Köy Korucusu Alımı Şartları Ne

10 Bin Köy Korucusu Alımı Şartları Ne

10 Bin Köy Korucusu Alımı Şartları Ne

 kamu iş ilanlarını sizlere günlük olarak ulaştırmaya devam ediyoruz. Köy korucusu alımları yaklaştıkça adaylardan birçok soru sosyal medya ve mail ortamından bizlere gönderilmektedir. Sizler için Köy korucuları ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.

10 Bin köy korucusu alınacağına dair bilgi nereden gelmektedir: Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen geçtiğimiz ay açıklama yapmıştı. Sözen yaptığı açıklamada Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldığını belirtmişti. Başkan yaptığı açıklamada “Terörle mücadelede 50 bin kişilik grupla bütün olaylara yetişemiyoruz” demişti. Sözen, “köy korucusu alımı için herhangi bir kanuna gerek yok. Korucu sayısının 60 bine kadar çıkarılması için bundan yıllar önce Bakanlar Kuruluna yetki verildiğini” açıkladı. Bu durumda yapılacak şey Bakanlar Kurulu ‘nun oturup köy korucusu alımı için karar vermesi yeterli olacaktır.

Başkan Sözen ayrıca Korucu maaşlarının 2015 yılında 1000 TL olduğunu ve maaşların arttırılması için çalışmaların devam ettiğini aktarmıştı.

Köy korucusu alımı için şartlar ise şöyle: T.C. vatandaşı olmak, Türkçe okur-yazar olmak, Askerliğini yapmış olmak, 22 yaşından küçük, 60 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak, Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak, İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmak, sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak, Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak, Görevini yapmasına engel olacak vücut veya akıl hastalığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek şart.

Adayların Seçimi ve İşe Alınması nasıl yapılmaktadır: İhtiyar meclisince belirlenen korucuların isimleri muhtar tarafından kaymakama bildirilir. İhtiyar meclisi kararına; T.C. Kimlik numarası yazılı beyanı, öğrenim durumunu gösterir belge, sağlık raporu ve 4 adet fotoğraf eklenir. Kaymakam konuyu değerlendirerek, uygun görmesi halinde onaylar ve işe alınma işlemini tamamlar. Sonuçtan, köy muhtarına bilgi verilir. İşe alınan köy korucularına kaymakamlıkça düzenlenen kimlik cüzdanı verilir.

 Korucuların Göreve Başlatılmaları: İşe alınma işlemi tamamlanan köy korucusuna, tebliği müteakip, ihtiyar meclisince silah, mühimmat ve teçhizat, elbise, araç, gereç ve diğer eşyalar zimmetle teslim edilerek göreve başlatılır. Köy korucularının görev alanı, görevli oldukları köyün sınırları içinde kalan alandır. Gerektiğinde mülki amir tarafından, korucuların görevli oldukları köy sınırları dışında da, görev alanları genişletilebilir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum