10 Bin Polis Alımı Devam Ederken Yaş Şartı Değiştirildi

10 Bin Polis Alımı Devam Ederken Yaş Şartı Değiştirildi

10 Bin Polis Alımı Devam Ederken Yaş Şartı Değiştirildi

AK Parti tarafından Meclise sunulan teklifte şu ifadelere yer verildi:

Madde ile, Kanunun ek 24 üncü maddesinde belirtilen Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvuracak adayların yaş hesaplamalarında esas alınan hususlar Kanundan çıkarılarak Polis Meslek Yüksek Okulları ile Polis Amirleri Eğitim Merkezlerine Giriş Yönetmeliklerinde olduğu gibi yönetmelikle düzenlenmesine imkan sağlanmaktadır.

POMEM'lere girişi düzenleyen 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinin ikinci fıkrası şu şekilde:

"Lisans mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenecek taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından yönetmelikle belirlenecek şartları taşıyanlar ve sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınırlar. Toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir."
 
Ak Parti'nin 10 Ekim 2018 tarihi itibariyle TBMM'ye sunduğu teklif şu şekildedir:

"Madde 2- 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ""taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın" ibaresi "taban puanı almış olan erkek ve kadın" şeklinde değiştirilmiştir."

İlerleyen günlerde Resmi Gazete'de bu konuya yönelik olarak yeni bir düzenlemenin yapılması bekleniyor. Şuan halen devam eden 10 bin polis alımında bu şartların değiştirilip değiştirilmeyeceği muğallakta kaldı. Gelişme olursa haberleştireceğiz. Memurlarahaber.com u izleyiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.