1000 lira bekleyen emekliye hüsran Bakın Kaç Para Yattı !

1000 lira bekleyen emekliye hüsran Bakın Kaç Para Yattı !

1000 lira bekleyen emekliye hüsran Bakın Kaç Para Yattı !

Ramazan İkramiyesini 1000 TL bekleyen emeklilere kötü haber. İşte flaş haberin ayrıntıları

Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında bin TL ikramiye vereceğini açıklamıştı.AK Parti’nin emeklilere vereceğini söylediği bin TL’lik ikramiye ile ilgili muhalefetten bazı iddialar ortaya atılmıştı. 

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, sosyal medya hesabından açıklama yaparak her emekliye bin TL verilmeyeceğini, kimilerine 300 TL, kimilerine ise 500 TL verileceğini, bunun da nedeninin maaş farkı olduğunu ileri sürmüştü.Kamu çalışanlarına maaş müjdesiAna muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi ise AK Parti’nin her emekliye bin TL ikramiye vermeyeceğini ileri sürmüş ve AK Parti’nin daha önce emekliye ikramiye tekliflerini TBMM’de reddettiğini hatırlatmıştı.

Muhalefetin bu iddiaları üzerine Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında bu konuya ilişkin açıklama yaparak, Aytun Çıray’ın her emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi verilmeyeceğine dair iddiasının doğru olmadığı ifade etmişti.Emekli maaşları erken ödenecek! İşte o tarihEmekliye verilecek bayram ikramiyesi hakkında ortaya atılan iddiaları net bir dille yalanlayan Binali Yıldırım, "Bunun kararı alınmıştır ve yılda 2 sefer emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize bin lira bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. 

Net eline geçen para, brüt değil" ifadelerini kullanmıştı.Bugün ise emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri yapılmaya başlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın söylediği gibi herkese bin TL ödeme yapılıyor mu? Bu sorunu cevabı belli oldu. Emeklilerin bazılarına bin TL, bazılarına 750 TL, bazılarına ise 500 TL bayram ikramiye ödemesi yapılıyor.Odatv’de yer alan habere göre; Bayram ikramiyesi ödemelerindeki bu farkın nedeni, eğer emekli olan kişi hayatını kaybetmişse, o emeklinin eşine 750 TL ikramiye veriliyor. Yine hayatını kaybetmiş emekli kişinin kızına ise bayram ikramiyesi 500 TL olarak ödeniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum