12 milyon emekliye 2 ikramiye verilecek. İşte ikramiyelerin verileceği tarihler

12 milyon emekliye 2 ikramiye verilecek. İşte ikramiyelerin verileceği tarihler

12 milyon emekliye 2 ikramiye verilecek. İşte ikramiyelerin verileceği tarihler

Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman ne kadar verilecek... Bu yıl bayram ikramiyesi verilecek mi?
Başbakan Binali Yıldırım'dan Emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi. Ramazan ve Kurban bayramlarında yılda iki kez emeklilere biner lira bayram ikramiyesi verileceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Esnafımızı çalışanlarımızı yakından ilgilendiren, yeniden yapılandırma düzenlemesi. Vergi ve pirim alacakları yeniden yapılandırılıyor" dedi. "Esnafımızı vergi ve pirim alacakları, trafik cezaları yeniden yapılandırılıyor. Peşin ödemelerde indirimler yapılacak" dedi. Tamamen silinen borçlar var. İmar affından öğrenci affına bir çok konuda yapılandırma geldi... İşte emeklilere verilecek bayram ikramiyesi tarihi ve miktarı

2018 Yeni vergi borç yapılandırması yapılıyor. Borçların %90'ına kadar af geliyor. Başbakan Binali Yıldırım, "Esnafımızı çalışanlarımızı yakından ilgilendiren, yeniden yapılandırma düzenlemesi. Vergi ve pirim alacakları yeniden yapılandırılıyor" dedi. "Esnafımızı vergi ve pirim alacakları, trafik cezaları yeniden yapılandırılıyor. Peşin ödemelerde indirimler yapılacak" dedi. Tamamen silinen borçlar var. İmar affından öğrenci affına bir çok konuda yapılandırma geldi.

EMEKLİLERLE YILDA 2 DEFA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK

Şimdi önemli bir müjdeye geldik. Son madde emeklilerimizle ilgili. Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var emekli aylığı alan. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan, biliyorsunuz kanunda şehitlerimizin yakınlarına aylık bağlanıyor. Bunlar 12 milyon dışında. Diğerleri normal çalışıp yaşını dolduran emekliliği gelen emekliler, artı şehit yakınları, gaziler, sivil şehitler bu grup… Yani bütün devletten maaş alanlar, emeklilik dışında maaş alanlar.

Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey.

Burada bir şey yapmıyoruz. Maaşına şu kadar dediğin zaman o bir anlam ifade etmiyor. Çok alan çok alıyor, az alan az alıyor. Standart eşit miktarda aldığı emekli maaşına bakmadan böyle bir imkanı sağlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.

Gömü mü buldunuz, diyerek muhalefet başlar yaygara yapmaya… 15 yılda Türkiye’yi üç kat büyüttüğüne göre, bütçe rakamlarını 120 milyarlardan 750 milyara kadar çıkardığına göre bunların da tabi ki karşılığı olacaktır, vardır. Hamd olsun 2018’in maliye bakanının koyduğu hedeflerin üzerinde gelirler var. Kaynakla ilgili bir sıkıntımız yok. Yani bütün bu bahsettiğim kalemler, yeniden yapılandırmadan da vatandaşımız devletle helalleştiği için oradan para gelecek. Çeşitli şekilde satışlar var, oradan gelen paralar var. Ayrıca bu planlanan gelirlerin üzerinde gelir geliyor. Bütün bunların hesabını kitabın yaptı arkadaşlar. Oturduk böyle bir karar verdik. İnşallah ileride imkanlarımız daha da artınca, daha fazlasını da vermekten yana olacağız.

Sayın cumhurbaşkanımızın da oluru alındı ve bu şekilde Meclis’e bugün itibariyle bu kanun tasarısını iletmiş bulunuyoruz. Bunu yapmakla tabi AK Parti iktidarının 15 yıldan beri uyguladığı ekonomik politikalardaki sıkı duruş, mali disiplin, yapısal reformlar bitmiş değil. Bundan sonra da daha da artarak yeni dönemde devam edecek.

Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye ödenecek mi?

Gazetecinin ne zaman ödeneceği sorusuna Başbakan Binali Yıldırım; "Bayram ikramiyesi bu bayramda. Meclis’e gönderdik çıkar çıkmaz. Bu yıl da iki sefer düzenli olarak her iki dini bayram öncesi ödemeler gerçekleşecek." dedi.

Muhalefet seçimden önce yapıyor olmanıza eleştiri getirecekler.. Ne dersiniz?

Eleştiri getirmezlerse şaşarım. Ya biz ne yaparsak yapalım muhalefet açısından hiç makbul bir şey değildir. seçim dönemi olmasa da aynı şeyi söylerler. Onlar bildikleri ezberleri neyse tekrarlayıp dururlar. Ama meydanlarda bakıyorum ana muhalefet partisi başkanı, her gittiği yerde herkese tapu bedava… Geleceğim şunu şöyle yapacağım. Size şu kadar vereceğim bu ne anlama geliyor? Daha dün söylemiş, asıl popülizmi bunlar yapıyor. 7 Haziran öncesi de çok yaptılar. Ama millet kimin söylediğine bakarak karar veriyor. Söylenen sözden ziyade bu sözü kim söyledi…

Geçmiş 15 yıla baktığınız zaman AK Parti’nin sicili o kadar güzel hizmetlerle dolu ki… Hem kalkınma, hem reformlar, hem vatandaşlarımızın hayali olan şeylerin gerçeğe dönüşmesi… Ben 7 Haziran’da bol bol biliyorsunuz asgari ücretleri açık artırmaya çıkardılar. Bir tanesi iki bin, bir tanesi üç bin, bir tanesi çıktı 5 bin. Dolayısıyla biz onu yapmadık, biz iktidara geldik yaptık. 1600 dedik noktayı koyduk. Bunlar atmakla tutmakla olmaz.

Üniversitelerle ilgili çift ana dal olanlar da dahil mi?

Bütün öğrenciler dahil. Sizlere af var, sizlere yok. Böyle bir şey yapamayız. Terörle bir şekilde ilişkisi olmuş, teröre bulaşmış bu yüzden atılmış olanlar hariç, bütün öğrencilere uygulanacak.

Kamuya maliyeti ne kadar? İmar barışından ne kadar bekliyorsunuz?

Milli gelirin yüzde yarımı. 22 milyar. Ama gelecek daha fazla. İmar barışında Mehmet beyin hesabına göre iki katı.

22 – 24 milyar arası tamamı. 24 milyar desek daha doğru olur. 22 asgari ama 24 milyar civarında diyelim.

Bayram ikramiyeleri bu yıl ödenecek mi?

Bayram ikramiyesi bu bayramda. Meclis’e gönderdik çıkar çıkmaz. Bu yıl da iki sefer düzenli olarak her iki dini bayram öncesi ödemeler gerçekleşecek.

65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILIK AYLIĞI 500 LİRA OLUYOR

Gençlerden sonra yaşlıları da ihmal edemezdik. Bu müjdemiz de yaşlılarımızla ilgili. Bu yaşlılar kim? 65 ve üzeri. 65 yaşlılık aylığı diye bir şey var. 2022 sayılı kanuna göre ödenen bir aylık. Bu üç ayda bir ödeniyor ve her ay için şu an 266 lira. Üç aylığı toptan ödeniyor yani 3 x 266 lira olarak ödeniyor. Kimler alıyor? Bunu emekliliği olmayan, kimsesi olmayan, hiçbir geliri olmayan kadın erkek fark etmez vatandaşlarımız. Ne kadar var? 600 bin civarında bu haktan bu yaşlılık aylığından yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların 266 lira olan aylığını 500 liraya çıkarıyoruz. Üç ayda bir 1500 lira para almış olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.