120 Bin Güvenlik Görevlisi Kadro Alacak

120 Bin Güvenlik Görevlisi Kadro Alacak

120 Bin Güvenlik Görevlisi Kadro Alacak

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, “AVM’ler sokaktan çok daha güvenli” dedi. Kösereisoğlu, 2017’de dernek üyelerinin hizmet verdiği 176 AVM’de 18 bin 480 olay gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi: “Bu sayı, AVM’lerde 2017’de engellenen 564 bin teşebbüsün sadece yüzde 3’üne tekabül etmektedir. Özel güvenlik, olayların yüzde 97’sini engellemektedir.

AVM’lerde en çok yaşanan olayları yüzde 39 ile kazalar, yüzde 33 ile düşme sonucu yaralanmalar ve yüzde 20 ile hırsızlık oluşturuyor. En çok engellenen teşebbüslerin başında ise yüzde 30 ile hırsızlık geliyor. AVM’lerde de Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı’nın illerdeki şubeleri vasıtasıyla denetlediği özel güvenlik görevlileri hizmet veriyor. AVM’ler güvenlik hizmeti alımı öncesi sözleşme safhasında özel güvenlik şubelerince inceleniyor ve alınması gerekli tedbirler komisyonlarda görüşülüyor.

Ayrıca tüm izin verilen yerler, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nca 1. sınıf emniyet müdürleri ve emniyet baş müfettişleri tarafından denetlenmektedir.”  
‘Denetim normal’
AVM’lerin güvensiz gösterilmesinin tedirginlik yarattığını ifade eden Kösereisoğlu, “AVM’ler sokaktan çok daha güvenli. 5 yıl içinde AVM’lerde silahlı olay yaşanmadı. Denetimlerin güvensizlik havası yaratması doğru değil” dedi. Güvenlik görevlilerinin, asayiş olaylarının dışında da sorumlulukları olduğunu anlatan Kösereisoğlu, “Yerler silindiğinde kimse kaymasın diye tabela koyulmasını takip etmek bile güvenlikçinin işi” diye konuştu.

‘Ben de vardiyalı işten kaçarım’

Taşeronların kadroya girmesinin sektörü  etkileyeceğini ifade eden Murat Kösereisoğlu, “Kamuda 120 bin taşeron güvenlik görevlisi var. En az 300 şirketin kapanma ihtimali söz konusu” dedi. Kösereisoğlu, kadroya alınan güvenlikçilerin daha kolay görevlere geçebileceğini, devletin bir süre yine özelden hizmet almak zorunda kalabileceğini savundu. Kösereisoğlu, “Yatay geçişin önü açılır mı? Soru işareti. Sağlık raporunu yenilemeniz lazım. Yeterliliği sağlayamazsan bu bir çıkış yolu olur. Ben de vardiyalı işten kaçmayı tercih ederim. Herkes bayram tatili yaparken ben çalışıyorum. 
O da kaçmak isteyecektir” diye konuştu.  

18 bin güvenlikçi  AVM’lerde çalışıyor

GÜSOD verilerine göre AVM’lerdeki toplam güvenlik görevlisi sayısı 18 bin. X ray sayısı 2 bin 500 (AVM başına 5 xray). AVM’lerdeki kamera sayısı ise 80 bin (AVM başına 200 adet).

GÜSOD Başkanı Murat Köseresioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan 120-130 bin personelin olduğunu , Türkiye genelindeyse 900 bin kadar özel güvenlik personeli olduğunu söyledi.

Murat Kösereisoğlu, taşeron kadro düzenlemesiyle birlikte kamuda çalışan 120-130 bin civarında personelin istihdam edilebileceğini , dolayısıyla 900'e yakın firmanın da kapatılabileceğini söyledi.  Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışanları yakından ilgilendiren kadro düzenlemesinde sona gelindi, yakın zamanda meclise gelecek ve meclis onayının ardından yasalaşarak yürürlüğe girecek.

Peki Kamuda taşeron olarak çalışan kaç özel güvenlik personeli var. Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği Başkanı Murat Kösereisoğlu, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında personel sayısını 120-130 bin olarak açıkladı. Bu kişilerin kamuya alınmasıyla birlikte 900 özel güvenlik şirketinin de kapatılabileceğine dikkat çekti. Söz konusu düzenlemenin sektörde yüzde 40 oranında bir azalmayla yüz yüze olunduğu öğrenildi.

Özel sektörde istihdam edilen taşeron olarak çalışan güvenlik görevlilerini bu düzenleme ilgilendirmiyor. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarındaki güvenlik personeli , kamuda istihdam edilecek.

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.