1496 EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

1496 EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

1496 EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. Fakat 20 bin öğretmenin tamamının ataması gerçekleşmedi. Çünkü özellikle dershane öğretmenleri başta olmak üzere bazı branşlar boş kaldı. Toplam 18 bin 506 kadroya atama gerçekleştirildi.

Almanca, Arapça, Beden Eğitimi, Coğrafya, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, İlköğretim Matematik, İngilizce, Rehberlik ve Danışmanlık ve Sağlık Bilgisi’ne başvuru yetersizliğinden dolayı atama yapılamadı. MEB ayrıca atama yapılmayan toplam bin 496 branş için ek atama yapması gerekiyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında 12 bin 247 Öğretmenlik Alan Bilgi Testi sınavı ile, 2 bin 753 aday'da KPSSP10 puanı ile ataması yapılması için başvuruda bulundu. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan da 5 bin dershane ve etüt eğitim merkezi öğretmeni için başvurular alındı. Fakat dershane öğretmenlerinin başvurusunda yer alan 2014 yılından önce 6 yıllık sigortalı çalışma şartı birçok adayın başvurmasını engellemişti.

Dolayısıyla özellikle dershane öğretmeni olmak üzere boş kalan kadroların tamamına MEB'in atama yapması bekleniyor. Ek atama kapsamında MEB yakında bu konuda gerekli başvuru veya duyuru yaparak gerekli işlemleri başlatması gerekmekte. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.