15 İŞE 71 BİN KİŞİ ARANIYOR İŞKUR KAYITLAR GÜNCELLENDİ

15 İŞE 71 BİN KİŞİ ARANIYOR İŞKUR KAYITLAR GÜNCELLENDİ

15 İŞE 71 BİN KİŞİ ARANIYOR KAYITLAR GÜNCELLENDİ

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği yüzleri güldürürken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aktif ve pasif işgücü programlarıyla 5 milyon kişinin kapısını çaldı. Programlara katılanların yüzde 80’i iş sahibi oldu. Kuruma kayıtlı olup da 12 aydan uzun süreli iş arayanlar için de özel çalışma başlatıldı.

İŞKUR, kapsamda olanlara en yakın hizmet birimine başvurarak kayıtlarını güncellemelerini isterken, sosyal yardım aileler içinde çalışabilecek durumda olanlara da hem eğitim hem iş teklifi yapıyor. Yıl sonuna kadar bir yılı aşkın süredir evde iş bekleyen tek bir vatandaş kalmayacak.

İŞ arayanlarla işverenleri bir araya getiren Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) açık iş ilanlarının sayısı dün 124 bin 731 olarak gerçekleşti. Her gün işverenlerin işçi taleplerini alan, işsizleri de işe kavuşturan İŞKUR; avukattan sekretere, büro elemanından işçiye, bilgisayar teknikerinden bahçıvana Türkiye genelinde yaklaşık 125 bin eleman arıyor. Aranan eleman sayısının yarıdan fazlası 15 meslekte toplanıyor. 15 meslekte toplam 70 bin 796 açık iş bulunuyor.

q2-2.gif

En çok eleman aranan pozisyon ise beden işçiliği. Türkiye genelinde pek çok firma 33 bin 158 beden işçisi arıyor. En çok açık iş ilanı bulunan ikinci pozisyon ise 6 bin 324 ile satış danışmanları. Açık iş sıralamasında satış danışmanlarını da 5 bin 158 ile güvenlik görevlileri izliyor. Temizlik görevlileri ise 4 bin 984 açık iş sayısı ile 4’üncü sırada geliyor. Garson, makineci (dikiş), çağrı merkezi müşteri temsilcisi ve yük taşıma şoförü de en çok eleman aranan açık iş pozisyonları arasında yer alıyor.

YUKARIDAKİ İŞ İLANLARINA İŞKURUN RESMİ WEB SİTESİNE ÜYE OLARAK BAŞVURUDA BULUNABİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum