1500 TL MAAŞLA 20 BİN BEKÇİ ALINACAK!

1500 TL MAAŞLA 20 BİN BEKÇİ ALINACAK!

Bekçiler sokaklara geri dönüyor Polis teşkilatına 20 bin sözleşmeli emniyet bekçisi alınacak. Bekçiler koruma hizmetlerinde görevlendirilecek.

En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500 lira maaş alacak.
 
**Emniyet Teşkilatı’nda ‘bekçi abi’ dönemi başlıyor. Yıllardır alımı yapılmadığı için sayıları 4 bin 58’e düşen çarşı ve mahalle bekçilerine taze kan aşılanacak.
 
Bekçilerin işbaşı yapmasının ardından koruma görevi yürüten 20 bin polis suçlamücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500-bin 700 TL arasında maaş alacak.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan kanun tasarısında emniyet bekçisinin görevleri ve yetkileri tanımlandı.
 
Özel yetenek seçme sınavında başarılı olanlar bekçi yapılacak. Emniyet bekçisi adayı öğrenciler, polis eğitim kurumlarında en az 3 ay meslek eğitim görecek. Emniyet bekçileri bir yıl intibak dönemine tabi tutulacak.
 
Göreve intibak edemeyenlerin sözleşmeleri feshedilecek. En az üç yıl emniyet bekçisi olarak görev yapanlardan başarılı olanlar polislerde olduğu gibi kıdemli bekçiliğe geçirilecek.
 
EGM’ce ihtiyaç duyulması halinde en az üç yıl fiilen kıdemli emniyet bekçisi olarak görev yapmış ve üniversite eğitimini tamamlamış olanlar yapılacaksınav ilepolis memurluğuna atanabilecek. Bir yıl içerisinde kıdemli emniyet bekçilerinden polis memurluğuna geçeceklerin sayısı, başvuru şartlarına haiz bekçilerin toplam sayısının yüzde 5’ini geçmeyecek.
 
* Bir kimsenin can,mal, ırzına yapılansaldırı ve tehditleri önlemek, saldırganları yakalamak.
 
* Kamu düzen ve güvenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri almak.
 
* Adli kolluk işleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasını sağlayan muhafaza tedbirlerini almak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum