1850'li yıllarda çizilen resim zamanda yolculuğa mı işaret ediyor?

1850'li yıllarda çizilen resim zamanda yolculuğa mı işaret ediyor?

1850'li yıllarda çizilen resim zamanda yolculuğa mı işaret ediyor?

1850'li yıllarda çizilen bir yağlı boya tablosunda elinde akıllı telefon gibi bir cihaz tutan kadının zamanda yolculuk yapıldığının kanıtı olduğu iddia edildi.1850'li yıllarda çizilen resim zamanda yolculuğa mı işaret ediyor?
Geleceğe Dönüş filmindeki gibi bir o tarihe bir bu tarihe gidip gelmek oldukça eğlenceli olabilirdi.

Fakat gelecekte icat edilen bir cihazın yaklaşık 160 yıl önce çizilen bir portrede yer aldığını görmek sizi ne kadar şaşırtabilir? Ve bu cihazın günümüzde 11'inci parmağımız haline gelen akıllı telefon olduğunu söylersek ne derdiniz?

Avusturyalı ressam Ferdinand Georg Waldmüller'in çizdiği 'The Expected One' adlı tabloda kırsal kesimde bulunan bir yürüyüş alanında ellerinde çiçeklerle yaklaşan bir kadını bekleyen adam göze çarpıyor.

Fakat tabloda ilginç olan detay, yaklaşan kadının elinde tuttuğu nesne.

Kadının elinde tuttuğu dikdörtgen biçimindeki küçük nesnenin akıllı telefon olduğu ve bunun da o dönemlerde zamanda yolculuk yapıldığının kanıtı olduğu öne sürüldü.

Emekli memur Peter Russell'in twitter hesabında dile getirdiği iddia sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

 

Peter yaptığı açıklamada kendisini en çok heyecanlandıran şeyin, teknolojide yaşanan bir değişimin, tabloların yorumlanmasını da değiştirebildiği olduğunu söyledi.

1850'li ve 1860'lı yıllarda bu fotoğrafa bakan kişilerin kadının elindeki nesneyi muhtemelen İncil ya da ilahi kitabi olarak yorumlayacağını söyleyen Peter, günümüzde ise bu resmin sosyal hayattan kendini soyutlamış ve sosyal medya ve akıllı telefona saplanmış bir genç kız göreceğini belirtiyor.

Aslına bakılırsa resimde elinde ilahi kitabı taşıyan bir kadının yakınına ona aşık bir adamın ellerinde çiçeklerle yaklaştığı görülüyor.

Sanat alanında uzman Gerald Weinpolter, Waldmüller'in resminde çizilen bu kadının yeni akıllı telefonu ile oynamadığını, kiliseden çıktığını ve bu esnada ilahi kitabı okuduğunu açıklıyor.

Daha önce de bazı eski resimlerde buna benzer iddialar ortaya atılmıştı.

350 yıllık bir resimde iPhone bulunduğuna dair bir komplo teorisi de bunlardan birisi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum