2 Bin 371 Personel Alımı Başvuruları Başlamış Bulunmaktadır.

2 Bin 371 Personel Alımı Başvuruları Başlamış Bulunmaktadır.

2 Bin 371 Personel Alımı Başvuruları Başlamış Bulunmaktadır. Başvurular 5 Eylül 2016 Tarihinde Sona Erecek

20 Ağustos 2016 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından 210 kadrolu, 2161 sözleşmeli personel alım ilanı yayınlanmıştı. 1560 sözleşmeli zabıt kâtibi, 445 sözleşmeli mübaşir, 148 sözleşmeli teknisyen ve 8 sözleşmeli kaloriferci ile 23 kadrolu zabıt kâtibi, 161 kadrolu şoför, 18 kadrolu aşçı ve 8 kadrolu kaloriferci alınacak.

Başvurular 05 Eylül 2016 tarihine kadar adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere Adliyelere istenen belgelerle beraber yapılacaktır. Adaylar bulundukları iller haricindeki yerlere başvuru yapmayı düşünüyorsa, yine bulundukları ildeki Adliyelerden başvuru yaparken aps ücretini ödeyerek istedikleri yerleri tercih edebilecekler.

Zabıt kâtibi alımı için; En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. Uygulama sınavında daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, KPSS sınavından en az 70 puan almış olmak şart. Uygulama sınavı 01 Ekim 2016 tarihinde yapılacaktır. Uygulama sınavı başarı ile geçenler arasından ilan edilen kadronun pozisyonun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Kaloriferci alımı için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak, KPSS sınavından en az 70 puan almış olmak şart.

Aşçı alımı için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS en az 70 puan almış olmak şart.

Teknisyen alımı için; En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS en az 70 puan almış olmak şart.

Şoför alımı için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Hizmetin özelliğine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şart. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS en az 70 puan almış olmak şart.

Mübaşir alımı için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak şart. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS en az 70 puan almış olmak şart.

Adaylar sadece tek bir unvan, kadro veya pozisyon için tek bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları/istihdamları yapılmayacaktır. Başvuruların, sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. 

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum