2 Bin 500 TL İle 24 Bin TL Arasında Burs Verilecek

2 Bin 500 TL İle 24 Bin TL Arasında Burs Verilecek

2 Bin 500 TL İle 24 Bin TL Arasında Burs Verilecek

Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı" destekleri belli oldu.

Söz konusu detaylara göre 1 milyon TL başlangıç ödeneği verileceği açıklanan araştırmacılara ayda 24 bin Türk Lirası burs verilecek ve bundan faydalanacak araştırmacıların eş ve çocuklarına ise aile yaşam gideri bursu olarak 2 bin 250 Türk Lirası ödeme yapılacak.
 
Ayrıca araştırmacıların eş ve çocukları için sigorta ve yol destekleri verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konu hakkında yaptığı açıklamada tersine beyin göçünü hızlandırılması nedeniyle TÜBİTAK bünyesinde sürdürülen "Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı"nın "Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı" dönüştürüldüğünü açıkladı.

Hürriyet'in haberine göre; Bakan Varank, Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek istediklerini belirtti ve program kapsamında 24-36 ay arasında destek verileceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra çağrı duyurusu ise 15 Aralık 2018 tarihinde açılacak.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları;

"Araştırmacı başlangıç paketi ödeneği, genç araştırmacılar için 500 bin TL ödeme yapılacak.

Deneyimli olarak araştırmacılar için bir milyon TL ödeme yapılacak ve ayrıca ödenekler araştırmacıların kendisine değil, kendilerine ev sahipliği yapan kurumlara aktarılabilecek..

Bu kapsamda başlangıç paketlerinin yanında ev sahibi kuruma 720 bin TL’ye kadar araştırma desteği sağlanacak.

Ancak aylık 3 bin 750 TL yönetim ve idari maliyetler ödeneği aktarımı yapılacak."


 
24 BİN TL BURS, EŞ VE ÇOCUKLARA 2 BİN 500 TL
"Araştırmacıların aylıkı yaşam giderlerine yönelik burslar genç araştırmacılar için 20 bin tl ve deneyimli araştırmacılar için ise 24 bin tl olacak.

Söz konusu burslar araştırmacıların kendilerine verilebilecek ve araştırmacıların evli olmaları durumunda eş ve çocukları için de aylık 2 bin 250 TL aile ödeneği sağlanacak.

Araştırmacı ve Türkiye’ye gelen tüm ailesi de sağlık sigorta desteğinden yararlanabilecek. Araştırmacı ve ailesinin Türkiye’ye geliş uçak bileti masrafları karşılanabilecek.

EKİP KURABİLECEKLER

Türkiye’ye gelen lider araştırmacılar çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütebilecekler. Bu anlamda yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik hem akademi hem de sanayide ihtiyaç duyulan bilginin yurtdışından ülkemize getirilmesi mümkün olacak. Türkiye’ye gelen lider araştırmacıların kendi ekiplerini ülkemizde kurabilmelerine yönelik her türlü imkan sağlanacak. Araştırma ekibindeki doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL burs verilecek. Her ekip için burs verilecek öğrenci sayısı 5 ile sınırlı tutulacak.

DOKTORA ÖĞRENCİLERİNE 4 BİN 500 TL BURS

"Türkiye'ye gelen lider araştırmacılar için Türkiye’nin önde gelen akademi, sanayi kurum ve kuruluşları veya kamu kurumlarında yürütebilecekler.

Ayrıca bu anlamda yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik hem akademi hem de sanayide ihtiyaç duyulan bilginin yurtdışından ülkemize getirilmesi mümkün olacak.

Türkiye’ye gelen lider araştırmacıların kendi ekiplerini ülkemizde kurabilmelerine yönelik her türlü imkan sağlanacak.

Araştırma ekibindeki doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL burs verilecek.

Bunun haricinde her ekip için burs verilecek öğrenci sayısı 5 ile sınırlı tutulabilecek"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.