2 DOZ BİONTECH OLANLAR DİKKAT

2 DOZ BİONTECH OLANLAR DİKKAT

2 DOZ BİONTECH OLANLAR DİKKAT! FLAŞ AÇIKLAMA..

Koronavirüs önlemleri kapsamında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşların 3. doz aşılarını bugünden itibaren yaptırabileceklerini duyurdu. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından hakkı olan birçok vatandaş aşısını yaptırmaya gitti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Ceyhan, “İki doz BioNTech olanlara 3. doz BioNTech vuran ülke yok. Bilim Kurulu’nun bu kararını anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

SİNOVAC AŞISI OLANLARIN 3. DOZ BİONTECH OLMASI KORUMA SAĞLIYOR
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kararla ilgili yaptığı açıklamada, Sinovac aşısı olanların üçüncü dozda BioNTech aşısı olmasının delta varyantına karşı etkili bir koruma için gerekli olduğunun anlaşıldığını belirtti

Ancak Bilim Kurulu’nun iki doz BioNTech olanlar için de üçüncü doz aşı olabilme hakkı tanımasının gerekçesini anlayamadığını söyleyen Ceyhan, Habertürk TV yayınında yaptığı açıklamada, “Dünyada bunu yapan başka bir ülke yok. Bu yönde bilimsel bir veri de yok” dedi.

PROF. DR. ALPER ŞENER’DEN 3. DOZ AÇIKLAMASI
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlara uygulanmasına karar verilen 3. doz aşının salgınla mücadelede çok önemli olduğunu vurguladı.

Hem Türkiye hem de dünyada salgının devam ettiğini belirten Şener, “Aslında bağışıklığı 2 doz aşıyla sağlıyoruz. 3. doz aşı, antikor yanıtını yeniden uyarma ve uzun dönemde devamlılığın sağlanması için gerekli. Virüse karşı ne kadar yüksek oranda antikorumuz varsa ağır hastalık geçirme riskinin o kadar etkili ve uzun süreli düştüğünü biliyoruz” dedi.


 
Şener, dünya genelinde Delta varyantı görülmeye başlandığı için Türkiye’de de yaygınlaşma potansiyeline bağlı olarak yüksek antikor seviyelerinin oluşmasının önem taşıdığını bildirdi.

Türkiye’de sağlık sistemi ve çalışanların fedakarlığı sayesinde Covid-19’dan ölüm oranlarının dünya ortalamasının gerisinde seyrettiğini dile getiren Şener, 3. doz seçeneği sunan ilk ülkelerden biri olduklarına işaret etti. Prof. Dr. Şener, salgının kontrol altına alınmasında sürü bağışıklığının sağlanması için aşılanma oranının yüzde 60’a ulaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.