20 Bin Öğretmen Norm Fazlası Olacak!

20 Bin Öğretmen Norm Fazlası Olacak!

20 Bin Öğretmen Norm Fazlası Olacak!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı norm güncelleme işlemleri 25 Kasım da bitiyor. Norm güncelleme işlemleri bitince en az 20 bin sınıf öğretmeni norm fazlası olacak. 

Sınıf öğretmeni açığı ise 10 bin Nasıl mı ? 

 2012 yılında 4+4+4 ün gelmesi ilkokula kayıt yaşının düşmesiyle 1.sınıf kayıtlarında büyük artış yaşandı her zamankinin iki katından daha fazla 1.sınıf öğrenci kayıtları yapıldı.

 Durum böyle olunca 1.sınıf şube sayısı da her zamankinin iki katı kadar oldu o şubeler mezun oldu ve normlar güncelleniyor. Milli Eğitim Bakanlığının geçen yıl yayınladığı şube sayılarına göre 15 bin sınıf öğretmeni  norm fazlası oluyor zaten il ve ilçe emrinde yaklaşık 5 bin norm fazlası sınıf öğretmeni vardı toplamda sınıf öğretmeni norm fazlası sayısı 20 bin olacak. 

Peki şuan sınıf öğretmeni açığımız ne kadar ?  

Sınıf öğretmeni açığımız 6 bindi , 8 bin sınıf öğretmeni meslekten ihraç edildi açık sayısı 14 bin oldu. Ekim ayı içerisinde 4 bin sınıf öğretmeni ataması oldu açık sayısı 10 bine düştü.  Yukarıda verdiğimiz sayılar yaklaşık sayılardır. Milli Eğitim Bakanlığı 25 kasım da norm güncellemeleri bitince haklılığımızı görecektir ve yaklaşık olarak bu sayılarla karşılacaktır. Ülke genelinde en az 20 bin sınıf öğretmeni norm fazlası olacak sınıf öğretmeni açığı ise en fazla 10 bin. Yani Milli Eğitim Bakanlığı resen atama yapsa bile norm fazlası sınıf öğretmeni sorunu çözülemeyecektir.

 Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda ne yapmayı düşünmektedir ? 

Milli Eğitim Bakanlığının bu konudaki kalıcı çözümü nedir ?  

Norm fazlası öğretmen sorunun kalıcı çözümü: Diplomaya yönelik alan değişikliğinin bütün normlar açılarak yönetmeliğe aynen bağlı kalınarak yapılmasıdır. Neden bütün normlar açılarak diyoruz çünkü 2013 yılında yapılan alan değişikliğinde 90 binin üzerinde norm açılarak yönetmeliğe göre alan değişikliği yapıldığında 15 bin civarında öğretmen alan değişikliği yapmıştır. Bu yıl yapılacak yönetmeliğe bağlı alan değişikliğinde bütün normlar açılarak yapılsa norm fazlası sınıf öğretmeni sorunu tamamen çözülmese de büyük oranda azalacaktır. 

Resen atama yapılsa dahi Hiçbir şekilde yer bulamayacak 10 bin norm fazlası sınıf öğretmeni sorununun tamamen çözülmesi için Milli Eğitim Bakanlığının Diplomaya yönelik alan değişikliğini yönetmelikteki hali ile aynen yayınlanması , en az 40 tercih hakkı verilmesi ve en son 41. tercihde de boş olan herhangi bir eğitim kurumuna atanmak istiyorum hakkını vermelidir. Bu şekilde yapılacak alan değişikliğinde sınıf öğretmeni norm fazlası sorunu içinden çıkılmayacak bir durum olmaktan çıkacaktır ve kalıcı olarak çözülecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.