2010 KPSS Mağdurları Atılan Kopyacıların Yerine Alınmalı

2010 KPSS Mağdurları Atılan Kopyacıların Yerine Alınmalı

2010 KPSS Mağdurları Atılan Kopyacıların Yerine Alınmalı

Ankara İdare Mahkemesi KPSS 2010 Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarını iptal etmişti. Daha sonra Bakanlar Kurulu kopyacıların atılması ve soru çalmadan işe yerleşenler için ise görevlerine devam edebilmesi için bir kanuni düzenleme yapmıştı.

Bu düzenleme sonrasında sorunlar çözülmedi. 2010 yılında yapılan KPSS'ye giren yüzbinlerce memur adayı, kopyacılar devler memuru olduğu için, memur olamadılar.

ÖZEL BİR YASAYLA 2010 KPSS İLE 10 BİN MEMUR ALINMALIDIR

Normalde soru çalınmasaydı genel olarak netler yükseldiği için puanları düşen adaylar yüksek puan almış olacaklardı. Gelen bilgilere göre 10-15 bin kopyacının bulunduğu tahmin ediliyor.

Son dönemlerde 2010 KPSS kopyacılarının tek tek tespit edilerek devlet memurluğu ile ilişiklerinin kesildiği bilinmektedir. Hükümetin, bu durumlardan sonra acilen 2010 KPSS mağdurları için yeni bir düzenleme yapması artık zaruret olmuştur. 2010 yılında yapılan KPSS sınavında soru çalma olayı olmasaydı yüksek puan alacak olan adayların mağduriyeti giderilerek atananların yerine devlet memurluğuna alınmalılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
64 Yorum