2010 KPSS mağdurları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

2010 KPSS mağdurları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının soruları sızdırdığı 2010 yılındaki KPSSDE mağdur olanlar, puanlarının tekrar hesaplanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde bir araya gelen ve sayıları 3 bine yaklaşan mağdurlardan, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü mezunu Tuğba Saylem Gürel, "Biz devletimize bağlılığımızı her zaman koruduk. Devletimiz de örgütün ülkemize verdiği zararı giderme yoluna gitti ve malum terör örgütünün doğurduğu mağduriyetlerin giderilmesine başlandı. Biz, kopyacıların puanlarının iptal edilmesini ve sistemden çıkarılmasını istiyoruz. İptal edilen puanların ardından değişen standart sapmayla puanımız yeniden hesaplansın ve kopyacılardan boşalan kadrolara 2010 KPSS'ye girip atanamayanlara tekrar tercih hakkı sağlansın."

'Herkes hak ettiği puanı alacaktı'

Yılmaz Engizek ise 2007'de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduğunu, 2010 KPSS'de 83 net yapmasına rağmen 73,738 puan aldığını söyledi.

Engizek, "Eğer kopya skandalı olmamış olsaydı benim alacağım puan 80-85 arasında olacaktı. Bu da benim memur olmam için yeterliydi. 2010 yılında gerçekleşen bu olay bize gelecek puanların standart sapmasını değiştirdi. Eğer soruların sızdırılması olayı olmasaydı herkes hak ettiği puanı alacaktı. Şu anda yaklaşık 13 bin 101 kişi, 672 KHK ile görevlerinden ihraç edildi. Biz de mağdurlar olarak bu 13 bin 101 kişiden boşalan kadroya, 2010 KPSS sınavı sonucuna göre alınmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

"Kimimiz kanser oldu, kimimiz intihar etti"

Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu Mahmut Baldan da 2010 KPSS sınavında 87 net yaptığını ve 77,523 puan aldığını söyledi. Baldan, "Bölümümüzün merkezi son ataması 77,500 puanda kaldı. İhraç edilen 13 bin 101 kişiden iktisat mezunu olarak atananlar benim hakkımı gasbetti. Maddi ve manevi haklarımın iadesini istiyorum." diye konuştu.

Malatya'da organize sanayi bölgesinde özel bir şirkette muhasebeci olarak çalıştığını aktaran Baldan, "30 yaşına geldik meslek sahibi olamadık. Kimimiz kanser oldu, kimimiz intihar etti. 6 senemiz, hayallerimiz çalındı. Adaletin sağlanmasını talep ediyoruz." dedi.

"Hem çalıştım hem de KPSS'ye hazırlandım"

Erdinç Önalan da üniversite okurken çalışmak zorunda kaldığını, işletme bölümünden mezun olduktan sonra hem çalışıp hem de 2010 KPSS'ye hazırlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Genel Yetenekten 50 doğru 9 yanlış yaptım. Genel Kültürden ise 39 doğru 16 yanlış yaptım. Normal şartlarda bu netler atamaya yeterliyken soruların sızdırılmasıyla atanma yeterliliğini kaybetti. Hak ettiğimizden daha düşük puanlar aldık. KPSS 2010'un yargı kararıyla iptali, soruların çalındığını kesinleştirdi. O dönem ataması yapılan yaklaşık 13 bin kişi ihraç edildi. Bu kadrolar KPSS 2010 sınavına girerek yüksek netle atanamayanların hakkıdır. Devletimizden mağduriyetimizin giderilerek hak ettiğimiz kadroların bize verilmesini istiyoruz."

"Adalet yerini bulsun istiyoruz"

Çiğdem Miraç Ersanlı, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden 2007'de mezun olduğunu belirterek, "Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinden mezunum. 2010 KPSS'de yüksek netlerime rağmen düşük puanla atanamadım. FETÖ yüzünden görevden el çektirilenlerin yerine puanlarımızın tekrar hesaplanarak atanmayı talep ediyoruz. Adalet yerini bulsun istiyoruz." dedi.

Ferdi Ulakçı da "Çalınan sorular nedeniyle 11,9'luk bir standart sapma oldu. Soruları alan FETÖ/PDY mensubu örgüt üyeleri, sınavdan yüksek puanlar alarak hakkımız olan kadrolara yerleşti. Çok büyük hak kaybı yaşadık. Bu örgüt yüzünden mağdur olduk 6 yıldır büyük üzüntü yaşadık." diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu Banu Halat, 2010 KPSS'de 84 puan aldığını, bu puanla atanamadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.