2010 KPSS puanı yüksek olanların çoğu açığa alındı

2010 KPSS puanı yüksek olanların çoğu açığa alındı

2010 KPSS puanı yüksek olanların çoğu açığa alındı

Darbe girişimi sonrasında OHAL kapsamında çıkarılan 670 sayılı Kanun Hükmünde Karaname'de, üzerinde ciddi şüpheler olan 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili kararlar da alınmıştı.

Bu bağlamda 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan KPSS genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliğinin devam edeceği ancak, bu sınav sorularını veya cevaplarını sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamalarının iptal edileceği belirtilmişti.

2010 KPSS’de usulsüzlük yapılması ile ilgili soruşturmada aralarında üst düzey memurların da olduğu 7 bin 500 kişiye yurt dışı yasağı konulmuş, pek çok kişi kamu görevinden açığa alınmış veya ihraç edilmişti. Ayrıca 2010 KPSS puanı ile Milli Eğitim Bakanlığına atanan 45 bin öğretmenden 3 bini de ihraç edilmişti. Kamu kurumlarında, KHK'ye dayanarak binlerce kişi açığa alınmış durumda. 2010 KPSS'de yüksek puan alan adayların büyük çoğunluğunun soruşturma kapsamında olduğu söyleniyor. Bu süreçte, hakkıyla yüksek puan alan adayların mağdur olmaması için çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

BUNUN GİBİ 2016 MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum