2010 KPSS'nin asıl mağdurları hala mağdur

2010 KPSS'nin asıl mağdurları hala mağdur

2010 KPSS'nin asıl mağdurları hala mağdur

2010 KPSS’nin “Genel Yetenek ve Genel Kültür” kısmı iptal edildi. ÖSYM Yürütme Kurulu, hazırlanan rapor üzerine 17 Eylül 2010’da toplanarak “telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkmasını engellemek için” Eğitim Bilimleri Sınavı’nın iptaline karar verdi. Ardından geçtiğimiz ay Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oybirliğiyle iptal etti. Kararda, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığının sabit olduğu belirtildi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken sınava girip 0.1 puanla atanamayanlar haklı olarak isyan ediyor.

EN SON ATANANLA ARALARINDA SADECE 0.1 PUAN FARK VARDI
İrem Öztürk, KPSS 2010 puanıyla alanından atanmasına birkaç kişi kalmıştı. 84,8 puanla en son atanan ile arasında sadece 0,1 puan fark vardı.

KPSS 2010'da soruların çalınması ve kadrolara hak etmeyenlerin yerleşmesinden dolayı o da binlerce aday gibi mağdur oldu. Şuan evli ve bir çocuğu var. Bir mağdur olarak o da hakkını arıyor.

KHK'DA HERHANGİ BİR DÜZENLEME YAPILMADI
670 sayılı KHK ile hakkıyla atanan ve şuan memur olarak çalışanların eğer suçsuzlar ise memuriyetlerinin devam edeceğine dair bir karar alınmasına rağmen kopya çekenler nedeniyle hakkı yenen binlerce mağdur hakkında herhangi bir düzenleme yapılmadığından dolayı üzgün.

6 yıldır mağdur olanların unutularak tekrar mağdur edilmemesi için hükumetten kendi seslerini duymalarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için kopya nedeniyle işten çıkarılanların yerine 2010 puanıyla atama yapılmasını bekliyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum