2012 KPSSDE lise mezunları kaç puanla memur olabilir?

2012 KPSSDE lise mezunları kaç puanla memur olabilir?

KPSS ‘de Lise mezunları kaç puan alırsa memur kadrolarına atanır. Kpss Ortaöğretim Taban puanları kaç tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Lise mezunlarının memur olarak atanması için Kpss puanına sahip olması gerekir ancak Memur taban puanları YGS ve LYS gibi sabit değildir. KPSS’de kadrolara yapılan tercihlere göre bazı kurumlara 65 -70 puanla kimse başvurmayıp kadrolar boş kalırken bir çok adayın da 90 – 95 puanla atanamadığı görüyoruz.

Son yıllar genel olarak göz attığımızda 1.Atamalarda 93-96 puanın altında atanmanın oldukça zor olduğunu görüyoruz. Bu puan 2. Atamalarda 90-93 civarında kalmaktadır. 3. Ve 4. Atamalarda genellikle taban puan 88-90’ün altına çoğunlukla inmemektedir.

Kpss rehber olarak bu puanların istisnalarının her zaman olabileceğini hatırlatır, puanınız ne olursa olsun şansınızı denemenizi tavsiye ederiz. Her yıl yüzlerce kadronun da tercih edilmediği için boş kaldığı unutulmamalıdır.sor.jpg

Kendi alanınızla ilgili atamalarda ise çok farklı taban puanlarla karşılaşıyoruz. Bu alanda tümkurumları kapsayan bir baraj puanı olmasa da pek çok kurum başvuru için 70 puanı baraj olarakkabul etmektedir. Bu puan kuruma göre 55 puanlara kadar düşmektedir.

Ortaöğretim mezunu memur adaylarının atama taban puanını Kpss Rehber olarakdeğerlendirdiğimizde atamalarda en düşük taban puanlarını Sağlık meslek liselerinde olduğunu daha sonra da diğer meslek liselerinin çeşitli bölümlerinin olduğunu görüyoruz. Düz Lise ve Anadolu Lisesi mezunlarının memur taban puanlarının daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Bu durumda Memur adaylarının tercihte bulunurken başvuracakları kadroları çok doğru seçmesi gerekir. kpssrehber

MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.