2013 KPSS’ye 2 ay kaldı nasıl çalışmalıyız?

2013 KPSS’ye 2 ay kaldı nasıl çalışmalıyız?

2013 KPSS’ye az kaldı. Bundan sonra nasıl çalışmalıyız? Kpss’de son viraja girilmek üzere.

Yüz binlerce adayın gireceği Kpss’ye  az bir sürenin kalmasıile birlikte tüm adayların heyecanıartmaya başladı. Yarış sondüzlükte kazanılır söyleminden de ilham olarak neredeyse tümadaylar hazırlıklarını bu dönemde üst düzeye çıkardılar.
Peki bundan sonraki süreçteeksikleri kapatmak için negibi bir yol izlemek lazım?
Bu soru hemen hemen herkesin kafasında büyük bir yer işgalediyor. Öyle ki çoğu kişieksiklerinden ziyade en iyioldukları konulara çalışarak boşazaman harcıyorlar.
*Deneme Sınavları Önemi    
Çalışmalarınızdan bir türlü verim alamamaktan şikayetçi olanlar için deneme sınavları büyük önem arz ediyor. Zira KPSS’ye prova niteliği taşıyan bu sınavlar bizler için bir ayna vazifesi görüyor. Deneme sınavları sayesinde hangi konularda eksiğimiz olduğunu rahatça görüp çıkarımlardabulunabiliriz.
Eksikleri olduğunun bilincinde olup hangi konulara yoğunlaşacağını bir türlü belirleyemeyen arkadaşlarmutlaka deneme sınavı çözmelidirler. Çözdükleri soruların akabinde doğru ve yanlış cevaplarını kontrol ederek en fazla yanlış yaptıkları konudan , başarı düzeyi en yüksek olan konulara doğru oluşan bir listeçıkarmalılardır. Sonrasında ise 4-5 gün eksik konulara yoğunlaşmalıdırlar. Eminiz ki bir sonrakiçözdüğünüz sınavda çok büyük faydasını göreceksiniz. Hemen hemen herkes onlarca deneme sınavı çözmesine rağmen şu konuda eksiğim varmış diye düşünmektense , genel olarak değerlendirme yapıyor. Bu noktada da kendimizi tekrarlamaya mahkum kalıyoruz.
 *Çok Çalışma Verimli Çalış    
Kpss sürecinde etrafımızda ki insanlardan sıklıkla bahsettiği birkaç konu vardır. Bunlardan belki de en çok anılanı günlük çalışma süreleri. Günde 8 saat çalışmama rağmen başarılı olamıyorum. Haftanın her günüuyku hariç her an çalıştım ama deneme sınavlarında bir değişiklik olmadı diyenlerin sayısa da azımsanmayacak kadar fazla. Bu da bizlere çok çalışmanın değil verimli çalışmanın başarıda kilitrol oynadığını gösteriyor.
Daha önce Kpss’de derece yapmış bir kişiyle yaptığımız röportajda da bahsi geçtiği gibi insan kendini yıpratmadan sınava hazırlanmalı. Bir gün 20 saat çalışıp diğer gün çalışmamaktansa her gün 2-3 saat düzenli çalışmak eminolun başarınızı daha fazla arttıracaktır. Uykusuz geçen geceler, hayattan kendimizi dışlayarak geçensaatler bizlerim yararımıza değil zararımıza işlemektedir. Uykusuz geçen gecelerin diğer günlerde ki anlama kabiliyetimizi azalttığı da yadsınamaz bir gerçektir.
*Odaklanma Sorunu   
Hayatımızın sınavlar üzerine kurulu olduğu ülkemizde pek çoğumuz bir türlü derse odaklanamamaktanşikayetçi .  Ders çalışırken sürekli hayal alemine daldığını inkar edecek bir adayın olduğunu da düşünmüyoruz . Ancak çalışırken derse odaklanmak için uzmanlar tarafından kanıtlanmış birkaç şeyi sizlere aktaracağız.
Odaklanma sorunu yaşayanların ders çalışırken mutlaka başka bir şeyle uğraşmaması lazım. Televizyonkarşısında ders çalışmak veya müzik dinlerken ders çalışmak ders verimini inanılmaz derecede düşürüyor. Kendimize belirli bir program oluşturup az da olsa günün belirli bir bölümünü sadece derseayırmalıyız. Ders çalıştığımız yerin sessiz olması da çok önemli tabi ki .
Ben müzikle daha iyi çalışıyorum diyen arkadaşlar acilen kendilerini kandırmaktan vazgeçsinler. Çünkü nasıl bir bilgisayarda aynı anda birkaç program açtığımızda hızı yavaşlıyorsa insan beyni de buna paraleletki gösteriyor.
Yazımızda 3 önemli noktaya değindik. Hemen hemen herkesin ortak sıkıntısı olan konulara vurgu yaptık. Aslında bunların çoğunu biliyoruz ancak uygulama kısmında sıkıntı çekiyoruz. Son 2 ay yapacağınızçalışmaların geleceğinize şekil vereceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Bu süre içerisinde dersi bir kenaraatmamaya özen gösterin.
En önemlisi hiçbir şeyin sizden daha değerli olmadığını aklınızdan çıkarmayın.
kaynak : kpsscafe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.