2013 SBS  Soru ve Cevapları

2013 SBS Soru ve Cevapları

SBS, 839'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapıldı.

 


SORULARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanındı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi.   


Sınav esnasında kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında ikili/toplu kopya taraması yapılacak. Tarama sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek.

Öğrenciler ve veliler, saat 13.00'ten itibaren okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek, ayrıca “www.meb.gov.tr” adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşılabilecek.

Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz'da ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, “http://www.meb.gov.tr” ile “http://oges.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanacak.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS'ye göre hesaplanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.