2013 Süper ligde Play Off Sistemi Olmayacak

2013 Süper ligde Play Off Sistemi Olmayacak

Kulüpler Birliği Vakfı, Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan vakfın genel merkezinde yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Kulüpler Birliği Vakfı, play-off kararını açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Süper Lig Kulüpleri'nin Plyoff’un kaldırılması yönünde oy kullandığını dile getiren Akıncıoğlu, yayıncı kuruluşun kendilerine sunduğu ilave turnuva konusunda şunları söyledi: "Play-off'u konusunda tüm kulüpler olmaması yönünde oy kullandı. Yayıncı kuruluş ayrı bir turnuva oynanması talebi yaptı.

Yapılan talep ligi ilk 8 içinde tamamlayan takımlar arasında bir turnuva düzenlenmesi yönündeydi. Ancak bu konuda bir karar verilmedi"

Bu arada Akıncıoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın TFF Genel Kurulu'nda açıklamış olduğu 'kulüpler kanunu' hakkında da görüşmeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Hasan Akıncıoğlu, futbol ailesi ve sektörünün ciddi mali sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ve gelirlerin arttırılması yönünde de çalışmalar içinde olduklarını ifade etti. Ayrıca Akıncıoğlu, Süper Lig Kulüpleri'nin lig süresince ulaşımlarının Kulüpler Birliği tarafından organize edilmesi için havayolu şirketleri ile sponsorluk anlaşması yapmak için bir dizi görüşmeler yapılacağını belirtti.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı için ise şunları söyledi; "Yarın İstanbul'da 23 ülkenin 30 tane ligi bu toplantıya katılacak. Avrupa'da liglerin statüsü farklı şekilde organize ediliyor.

Vakıf olarak biz buraya aday üyelik konumundayız. Avrupa Ligler Birliği'ne tam üyeliği hedefliyoruz"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.