2013 yılı Hac kayıtları 4 Şubat'ta

2013 yılı Hac kayıtları 4 Şubat'ta

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtlar 4 Şubat’ta başlıyor. Müracaatlar http://hac.diyanet.gov.tr adresinden veya müftülüklerden yapılabilecek.

2013 yılında hacca gitmek üzere “İlk defa kayıt” yaptırmak isteyenlerin 15 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Vakıflar Bankası, Akbank, Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans) yatırmaları gerekiyor. Ön kayıt bedelini yatıran vatandaşlar daha sonra müracaatlarını https://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda ya da doğrudan müftülüklere yapabilecekler.
diyanet.jpg
2012 yılında hac kurasına katıldığı halde hacca gidemeyenlerin “kayıt yenileme” işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacak. Bunun dışında 2012 yılı tercihlerinden, il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müracaat süresi içerisinde Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabilecekler.
 
Kayıtlar 22 Şubat’ta son bulacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.