• BIST 89.282
  • Altın 145,807
  • Dolar 3,6298
  • Euro 3,8933
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • ANKARA VE SİİRT SYDV MEMUR ALIMI 2017
  • Yasalaştı! Maaşları devlet verecek
  • iş arayanlara 607 tl verilecek
  • ANKARA VE SİİRT SYDV MEMUR ALIMI 2017
  • Yasalaştı! Maaşları devlet verecek
  • iş arayanlara 607 tl verilecek

2014 ALAN BİLGİSİ SINAV İÇERİĞİ

2014 ALAN BİLGİSİ SINAV İÇERİĞİ
2014 ALAN BİLGİSİ SINAV İÇERİĞİ
Soru 1: Öğretmenlik atamaları için hangi branşlarda alan sınavı yapılacaktır?
 
Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği olarak belirlenmiştir.
 
Soru 2: Diğer alanlar ne olacak? Diğer alanlarda alan sınavı yapılmayacak mı?
Cevap 2: 2013 yılı için ilan edilen 15 alan haricinde alan sınavı yapılmayacaktır.
 
Soru 3: Alan sınavı yapılmayan alanlarda puanlama nasıl olacaktır?
Cevap 3: KPSS P10 puanı daha önceki gibi aynı şekilde hesaplanacaktır. Atamalar P10 puanı üzerinden yapılacaktır. Öğretmen adayı Eğitim Bilimlerinde 0,4 katsayısı, Genel Yetenek Genel Kültürde ise 0,3 katsayısı ile hesaplanan puan türünde atanabilecektir. Alan sınavı yapılmayan branşlarda ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) uygulanmayacağı için KPSS P121 puanı hesaplanamayacaktır.
 
Soru 4: Öğretmenlik alan bilgisi testi ne zaman yapılacaktır?
Cevap 4: Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavından sonra 14 Temmuz 2013 tarihinde ayrı bir oturumda yapılacaktır.
 
Soru 5: ÖABT uygulanan alanlarda soru dağılımı nedir?
Cevap 5: ÖABT uygulanan alanlarda adaylar eskisi gibi Genel Yetenek testinden 60 soru, Genel Kültür testinden 60 soru, Eğitim Bilimleri testinden ise eskisinden farklı olarak 80 soru, ÖABT’den ise 50 soru çözeceklerdir.
 
Soru 6: ÖABT uygulanan alanlarda soruların puana % olarak etkisi ne olacaktır?
Cevap 6: ÖABT uygulanan alanlarda Genel Yetenek %15, Genel Kültür %15, Eğitim Bilimleri %20 ve Alan Bilgisi soruları ise %50 olarak puana etki edecektir.
 
Soru 7: Alan sınavına girmeyecek öğretmen adayları için Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek Genel Kültür sorularında bir değişiklik olacak mıdır?
 
Cevap 7: Evet olacaktır. EB soruları 120’den 80’e düşecektir. GYGK soruları ise yine eskisi gibi 120 soru olacaktır. Ancak bu durumda EB sorularının soru sayısı düştüğü için puana olan katkısı artacaktır. Çünkü daha önce EB’de 120 soru soruluyordu ve EB testi %40 etkiye sahipti. Bu yeni durumda soru sayısı 80’e düştü ancak EB testi yine %40 etkilidir. Bu durumda EB sorularının puana katkısı artmış olmaktadır.
 
Soru 8: Bu şekilde tasarlanan alan sınavını Danıştay iptal edebilir mi?
Cevap 8: Hayır etmez. Çünkü branşları birbiriyle yarıştırmak gibi bir durum söz konusu değildir. Her kişi kendi branşındaki diğer rakipleriyle yarışacaktır. Bu da adaletsizlik olduğu savını ortadan kaldırı. Hukukçularımızın yorumları da bu doğrultudadır.
 
Soru 9: Alan bilgisi testi kaç kişiyi ilgilendiriyor?
Cevap 9: Alan bilgisi testine yaklaşık 85.000 kişinin gireceği beklenmektedir.
 
Diğer sorularınız için: https:// twitter.com/ilkeroztrkk
İLKER ÖZTÜRK
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Memurlara Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.