2014 Mart Ayında Sürpriz Öğretmen Ataması

2014 Mart Ayında Sürpriz Öğretmen Ataması

Muhammed Öztoprak - 46 medya

Bu yazım bir bakıma öğretmen adaylarının yüzünü güldüredek. Atama bekleyen yaklaşık 300 bin öğretmen adayından puanı yüksek olanları sevindirecek havadislerim  var.
 
Seçim yılı, geçim yılıdır diye boşuna dememişler.  Öğretmen adayları Şubat ataması için o kadar gayret etti ki, "yapılmayacak" denen Şubat ataması'nı yaptırmayı başardı. En üst düzeyden olumsuz bir açıklama gelmişti.
 
Öğretmenler yılmadı ve sosyal medya yoluyla tüm gazetecilerin hesaplarında konuyu gündemde tuttular ve sonunda müspet yönde bir açıklama bizzat Başbakan Erdoğan'dan geldi.
 
Yazımın başında seçim yılı geçim yılı dedim ya. Evet Şubat ayında 10 bin öğretmen alımı yapıldı ve Mart ayında da 7 bin civarında bir ek alım daha yapılacak.
 
2009 seçimlerinden öncesini bir hatırlayalım. Şubat ayında bir atama yapılmış,  8285 aday mesleğine başlamıştı.
 
Bu atamadan sonra artık atama sezonu kapanmıştı. Atama söylentisi bile yokken sürpriz bir atama duyurusu yapıldı.
 
Mart ayında 6323 öğretmen ataması daha yapılacak dendi. Puanı yüksek olanlar bu sürpriz karşısında mutluluktan uçtular deyim yerindeyse.
 
Yıl 2014 ve Mart ayında yine seçim var. Yapılmayacak denen Şubat atamasından sonra 7 bin civarında sürpriz bir Mart ataması hiç de hayal değil.
Bir de şunu söyleyeyim, alan değişikliği yapan binlerce sınıf öğretmeni kendi alanlarına yani sınıf öğretmenliklerine geri dönüyor.
Böylece oluşan branş öğretmeni açığı Mart atamasında ağırlıklı olarak branş öğretmeni alımı şeklinde olacak gibi görünüyor..
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum