2016 KPSS Puanları Ne kadar Geçerli Adaylar Ne Yapacak?

2016 KPSS Puanları Ne kadar Geçerli Adaylar Ne Yapacak?

Sonuçları açıklanan 2016 KPSS Sınavı Sonucuna Göre Alınan Puanlar ne kadar Geçerli? Adayların Yapması Gerekenler Neler. Kimler Açıktan Atamaya Başvurabilecek.

Memurlarahaber.com olarak adaylardan aldığımız soruları sizler için derledik. Ençok sorulan sorulardan biri 2016 KPSS sınav sonuçları ne kadar geçerli olacak?

Cevap: 2016 KPSS sonuçları 2018 yılındaki 2018 KPSS sınavı yapılana dek ggeçerlidir.

2016 KPSS SINAV SONUÇLARI İLE HANGİ MEMURLUKLARA BAŞVURABİLİRİM?

CEVAP: 2016 KPSS sonuçları ile iki farklı alımlara başvurabilirsiniz. Birincisi önümüzdeki günlerde 21 Aralıkta olacak ilk ÖSYM merkezi memur alımları ve önümüzdeki 2 yıl boyunca her yıl 2 kez yapılan genellikle (Mayıs ve Kasım aylarında olur) ÖSYM merkezi alımlarına başvurabilirsiniz. Bu alımlarda torpil vb. olamaz çünkü tamemen puan üstünlüğü esasına göre alımlar olmaktadır.

İkinci alımlar ise kurumların kendi duyurularıyla alılar olmaktadır. Bu alımların zzamanı  saati olmamakta ve yıl boyunca sürmektedir.  

Yani kısaca almış olduğunuz 2016 KPSS puanlarınız iki yıl geçerli.  Merkezi ÖSYM memur alımlarına ve kurumların kendi içinde açmış oldukları ilanlara iki yıl boyunca başvuru yapabilirsiniz.

Peki puanım düşük olsa bile memur olabilir miyim?

Evet olabilirsiniz. Buraya tıklayarak geçmiş yıllardaki düşük KPSS puanlarıyla alınan memur alım puanlarını görebilirsiniz. BURAYA TIKLAYINIZ MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.