2016/1 KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

2016/1 KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

2016/1 KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkındaki genel yönetmeliğe göre Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) sonuçların açıklanmasından iki yıllık süreç sonunda puanlar geçerliliğini koruyor. Ayrıca öğretmen adayları için de KPSS puan geçerliliği bir yıl olarak belirtilmiştir.


Devlet Personel Başkanlığı’nın daha önce belirttiği üzere 2016 yılında mezun olacaklar da 2016/1 tercih işlemleri için başvuru yapabileceklerdi.

Devlet Personel Başkanlığı’nın belirttiği üzere Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararı sonrası geçerliliğini koruyacak olan başvurular bir sonraki sınava kadar da geçerliliğini koruyacak. Ayrıca 2014 puanına sahip adaylarda bu başvuruya son kez katılabilecekler. 2016 KPSS sonuçlarının açıklanma tarihinde değişiklik olacağında 2016 mezunları bu 2016/1 KPSS’ye başvurabilecekler. başvurular bu Haziran ayında olacaktır. Siteniz memurarahaber.com sizlere ila çıktığı anda duyurusunu yapacaktır. Bizi izlemeye devam ediniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.