2017 AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı

2017 AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı

2017 AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı

AÖF sınav sonuçları, sınavın tamamlanmasından on gün sonra Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerle paylaşıldı. Örgün eğitim şansı bulamayan adayların katılım sağlayıp sorguladığı Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sonuçları, sınava giren kişilerce TC Kimlik numaraları ile sorgulanabilecek.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Bahar Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı. 
Sonuçları görmek için "Sınav Sonuçları" butonuna tıklayınız.

AŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.


Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

BAŞARI NOTU NEDİR?

“Başarı Notu”, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur. Her ders için dönem içi ve dönem sonu değerlendirmelerinin türü ve başarı notuna katkı oranları ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenir.  Bir dersin başarı notu; öğrencinin o dersin dönem içi etkinliklerinden (ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri) aldığı puanların yüzdesi ve dönem sonu sınav puanının yüzdesinin toplanması ile elde edilen puandır

İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler muafiyet işlemi yapılan derslerini başvurular tamamlandıktan sonra 45 gün içinde aof.anadolu.edu.tr adresinde Öğrenci Otomasyonunda Durum menüsünde Akademik Durum panelinde MU notuyla görebilecektir. Ayrıca açıklanan muafiyet sonuçları ve itiraz tarihleri ile ilgili duyuru www.anadolu.edu.tr/acikogretim sayfası Duyurular kısmında yayımlanacaktır. Muafiyet sonuçlarına itiraz süresi 5 iş günüdür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.