2017 KPSS'ye Giren Adayların En Çok Merak Ettiği Sorular

2017 KPSS'ye Giren Adayların En Çok Merak Ettiği Sorular

2017 KPSS'ye Giren Adayların En Çok Merak Ettiği Sorular

KPSS SİZCE KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Bilindiği üzere ÖSYM'nin 09.45 uygulaması YGS'de de oldukça dikkat çekmiş ve bir çok aday ilgili uygulamadan şikayetçi olmuş, olay KDK'ya kadar intikal etmişti. Fakat ÖSYM , kuraldan vazgeçmedi ve tüm sınavlarda 15 dakika kuralının uygulanacağı sinyalini vermişti.  Konumuza dönecek olursak sınava giren adaylar, 2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür içerisinde yer alan en zor soruları ve akıllarında kalan cevapları sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirler. Sınav sizce kolay mıydı? , Zor muydu? sınavla ilgili herhangi bir usulsüzlük ya da yanlış uygulamaya rastladınız mı?

ADAYLARDAN ELDE EDİLEN SORULAR;

KAHRAMAN KAZAN

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara 15 Temmuz hain darbe girişiminde , darbe girişimine direnişiyle kahramanlığıyla ön plana çıkan Ankara'nın ilçesi Kahraman Kazan soruldu. 

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür heyecanı az önce sona erdi. Sınav saat 10.00'da başladı ve 130 dakika sürdü. Sınava giren adaylar sınavda 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinde en büyük paylardan birisi de Kahraman Kazan halkına aitti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahramankazan olacaktı.

Sınavda aklınızda kalan sorular ve cevapları bizlerle sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla paylaşabilirsiniz.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SORUSU

21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular adaylardan gelmeye devam ediyor. Sabah gerçekleşen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekatı da soruldu. Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Kimdi? sorusunun cevabı Bülent Ecevit.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekât.

ATATÜRK'ÜN İMZASI SORUSU

Atatürk'ün İmzasını Değiştirmesinin Nedeni Nedir? Sorusu KPSS'de Soruldu!  

2017 KPSS GY-GK oturumu sabah saat 10.00'da başlamıştı. Az önce sınav sona erdi. Sınavdan çıkan adaylardan bazıları sınavın genel  itibariyle kolay olduğunu, bazı adaylarsa sınavda çok zorlandıklarını dile getirdi. Sınavda yer alan bazı soruları da kendilerine sorduk. ÖSYM muhtemelen tüm soruları ve cevap anahtarını gün içerisinde yayımlayacaktır.  

Sınavda dikkat çeken ve adayların akıllarında kalan sorular arasında yer alan 'Atatürk'ün imzasının değiştirme sebebi nedir?' sorusunun yanıtı 'Soyadı Kanunu'dur. Gazi Mustafa Kamal , Soyadı Kanunundan sonra Atatürk ismini almış, ve imzalarında K. Atatürk'ü kullanmıştır. Türk harflarinin kabulünden , Soyadı kanununa kadar Gazi Mustafa Kemal imzasını kullanmıştır.

KPSS TWİTTER YORUMLARI

Cevap anahtarında doğru olan tek yer TC kimlik numaram ve kitapçık numaram sanırım. İnşallah ordan da puan verirler #KPSS

Merve KESİCİ? #kpss’ye ilber ortaylı edasıyla girip bahar candansı zeka hareketleri sergilemek..

Hatice Genciz? #KPSS emin olduğum tek soru balıklı göl-Adıyaman saygılar ?

Başak Zuhal? KPSS’deki Kayın ağaçlı soruda içinden "Karlı kayın ormanında yürüyorum geceleyin..." diye mırıldanmaya başlayan bir tek ben olamam dimi? ??

Mustafa DEMİR? Kahramankazana, Bülent Ecevit’e, balıklı göle, haşhaşilere , Nevşehire, Aliya İzzetbegoviçe, aksesuara tek tek teşekkür ?? #KPSS

Hilâl? @kaylule_  Toplam 3 sorudan eminim cevaplar şöyle;

1) Necmettin Erbakan

2) Aliya İzzetbegoviç

3) Hindistan

#KPSS

KPSS'DE 15 DAKİKA KURALI

Genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.00'da başlayacak, sınavın  başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri  tamamlanacak. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacak.
Saat 14.30'da başlayacak eğitim bilimleri oturumuna ise sınavın  başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri  tamamlanacak ve 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

KPSS ALAN SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS alan sınavları ise 27-28 Mayıs'ta 3 oturumda gerçekleştirilecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS soruları ve cevaplarının sınavların sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.

KPSS 2017 SINAV YORUMLARI

Özgür 23 

Gerçi bu sefer herkes aynı durumda. Millet normalde alabileceği puanın 5-6 puan altında alacak bu sefer mat ve Türkçe yüzünden. Şimdi önceden 85-86 ile bile atanmak zordu ama bu sefer herkes aynı durumda. Son tercihde 80'le atanmak mümkün olabilir belki? Sence

Özgür 
Bende aynı durumdayım. 74-75 netim var. Ama bu puanla 80 civarı geliyor yine de galiba bize. Ama 80 4. Tercihimizde bile bizim atanmamıza yeter mi işte onu bilemiyorum. Sence?

Necda 

Sınav kolaydı ama türkçe çok oyaladigi için matematiğe süre kalmadi

Edebiyatçı

Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum arkadaşlar ama inanın Türkçede çok zorlandım yani netlerimi söylesem gülersiniz herhalde yine de çok şükür demek lazım. Sonuçta çalıştık emek verdik takdir Allahın bu saatten sonra. Bir de netlerinizi yazmayın zaten herkesin canı burnunda. Kolay diyenleri anlamıyorum.sürekli tarih çok kolaydı diyorsunuz sonuçta tarih de bilgiye dayalıydı mutlaka standart sapma olan sorular olacaktır.

müberra55 

G.kültür kolaydi 2014 sınavina göre daha kolaydı. Ama türkçe çok oyaladi. Matematik zaten yapamadık. Allah hayirlisini versin.

gülsüm b. 

sorular kesinlikle çok çok kolaydı fakaaaaaat, türkçe hariç.. hiç bir şekilde öğrencinin sınav psikolojisi göz önüne alınmadan hazırlanmış türkçe sorularıydı.. matematik qerçekten çok kolaydı..tarih coqrafya ve qenel kültürde gerçekten hiç çalışmadan bile yapılabilirdi.m Ama şu bi qerçek ki zaman qerçekten yetmiyor. ve evet yetmedi.türkçeye nerdeyse 40 dk ayıranlardan biri de bnm 26 tanecik soruya. ona raqmen eve qelip cvp.lara baktıqımda hiç ummadıqım soruları yanlış yamakta cabası..süre kesinlikle uzaztılmalı.en azından 2.5 saat olmalı. cvp anahtarını komple doldurmak bile 15 dk.mızı alıo..

kopososo

Herseyi gectim sorulardan fenalaşanlara bir şeker bile koymamişlar :) Oturmaktan biyerlerimizin agridigi egitimemi yanayim yoksa zaman yetmicek diye tutuştugum gk gy yemi yanayim bilemedim.Biraraya gelseler kendilerinin bile yapamayacagi sormalari ne mantiksiz.Al bunca kisi kaldi boyle oldu mu sevindinizmi sevinın.ayriyetten sekerlerim bogaziniza dursun :D Emegimiz emanetleriymiş miş mis

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum