2017 KYK burs ve kredi ödeme tarihleri

2017 KYK burs ve kredi ödeme tarihleri

2017 KYK burs ve kredi ödeme tarihleri KYK tarafından ilk defa burs veya kredi alacak öğrenciler için ödeme tarihleri açıklandı. Kimlik numaralarına göre yapılacak burs ve kredi ödemeleri 3 aylık toplu yatırılacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca üniversite öğrencilerine verilen burs ve krediler için ödeme takvimi belli oldu. KYK'nın resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruda ilk defa burs veya öğrenim kredisi alacak öğrencilere ödeme yapılacak tarihler açıklandı. Öğrenciler burs veya öğrenim kredilerini Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının son rakamına göre alacak. İlk defa burs veya öğrenim kredisi alacak öğrencilerin Ziraat Bankası hesaplarına ödemeler 6-10 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak.

KYK BURS/KREDİ NE ZAMAN YATIRILACAK
KYK burs ve kredilerin 6 Aralık 2016 tarihinde ödenmeye başlanacağı belirtildi. Öncelikli olarak kimlik numarasının sonu 0 olan öğrenciler 6 Aralık'ta ödeme alacak, 2 ile bitenler ise 7 Aralık'ta, 4 ile bitenler 8 Aralıkta, 6 ile bitenler 9 Aralık'ta, 8 ile bitenler 10 Aralık'ta ödeme alacaklar. Burs veya kredi için ilk kez başvurarak gerekli işlemleri tamamlayan ara sınıf veya 1. sınıf öğrencilerine ödemeleri 6 Aralık'ta başlıyor. Önlisans, lisans ya da lisanüstü öğrencileri burs/kredi ödemelerini 3 aylık toplu olarak alacaklar. Ekim, kasım ve aralık aylarının ödemelerinin aralık ayında yatırılacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.