2018 AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRME SİSTEMİ DEĞİŞSİN!

2018 AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRME SİSTEMİ DEĞİŞSİN!

2018 AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRME SİSTEMİ DEĞİŞSİN!

Açıköğretim Fakültesi sınavlarında not hesaplama sistemi GEÇEN YIL değişti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, "Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar" konusunda yeni bir karar aldı.

Karar gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltecek.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ise YÖK'ün aldığı karara tepkili. Change.org üzerinden bir kampanya başlatan öğrenciler, "Açıköğretim sisteminde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor maddesinin kaldırılmasını istiyoruz" başlığıyla başlattıkları kampanyada şu ifadelere yer veriliyor:

"Örgün öğretim sisteminde bile 4 yanlış 1 doğruyu götürmezken, canlı olarak dersini görmediğimiz bir öğretim sisteminde 4 yanlışın 1 doğruyu götürme mantığını anlamıyoruz ve kesinlikle bu karara karşıyız. 29.03.2016 tarihinde alınan bir karar ise bizlere kayıt yapılmadan (19.10.16) tarihinden önce açıklanmalıydı"

Twitter'daki tepkilerden bazıları ise şöyle:

@Serin6Ayse: Yeni dönem Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürecekmiş önce siz bence veremediğiniz kitapları verin öğrencilere !!!

@utkukali: Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürecekmiş artık. Bula bula benim dönemi buldu iyi mi!

@zcarsi1903: Aöf de yeni karar 4 yanlış 1 doğruyu götürür...Biz 10 doğruyu zor yapıyoruz zaten derdiniz ne sizin daha çok para içinmi?#aöf #pazartesi

@mertdiyebirisii: Sen Aöf olarak üniversite mantığıyla nasıl 4 yanlış 1 doğruyu götürtürsün ya ? Ben bölüm öğrencisiyim bölüm bu nasıl bi saçmalıktır

@Gkniln: 4 Yanlış 1 doğruyu neden götürür ki sınav da zaten stres birde onumu düşüneceğiz bırakın ya istediğimiz kadar yanlış yapalım

MEMURLARAHABER.COM OLARAK AÖF'LİLERİN HAKLI TEPKİSİNDE YANLARINDAYIZ. LÜTFEN HABERİMİZİ PAYLAŞINIZ.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.