2018 Karayolları ve PTT taşeron işçileri kadroya alınacak mı

2018 Karayolları ve PTT taşeron işçileri kadroya alınacak mı

2018 Karayolları ve PTT taşeron işçileri kadroya alınacak mı

aşerona kadro son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Başvuruların son a ermesi ile birlikte "Taşeron işçilere yapılacak olan sınavda alınması gereken puan kaç? Taşeron maaşları ne kadar? Taşeron yıllık izin hakları ve ikramiye hakları var mı? KİT taşeron işçisi kadroya alınacak mı? PTT ve Karayollarında çalışan taşeron işçiler ne olacak?" soruların yanıtları merak konusu oldu. Dün akşam Başbakan Yıldırım taşeron işçi düzenlemesi ve KİT'lerin durumuyla ilgili "Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında. Hemen başlayacak. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak" dedi. Hükümet tarafından taşeron işçilerin son durumu hakkında yapılan açıklamalar bazı taşeron işçileri sevindirmedi. KİT taşeron işçilerinin yanı sıra Karayollarındaki taşeron işçiler de kadro talep etti. Yeni taşeron düzenleme ile birlikte 900 bin taşeron işçiden yalnızca bir kısmı 4D ve 4B kadrosuna alındı. Başvurular 11 Ocak'ta sona erdi. Taşeron işçilerin kadroya geçebilmesi için yapılacak sınavın detayları belli oldu. Buna göre 3 Mart ve 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron işçiler sınava girecek. Sınav kuruluna itiraz ise 23 Mart ile 26 Mart 2018 arasında gerçekleştirilecek. Sınavdan başarılı olanlar da 2 Nisan 2018'de kadroya geçmiş olacak. İşte taşeron işçi kadroya geçiş süreci ve detayları..


Taşeron işçilerin kadro başvurularının tamamlanmasının ardından gözler kesin liste ve sınavlara çevrildi. Türkiye genelinde 800 bin civarındaki taşeron işçinin kadro başvurusunu alan kamu kurumları, bir sonraki aşamada sınav gerçekleştirecek.


TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN?

Başvuru yaptıktan sonra  yayımlanan ilanlarda ismi bulunan taşeron işçileri 3 Mart ila 22 Mart tarihleri arasında sınava alınacak. Sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilmesi de mümkün olacak.

 

SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Sınav soruları işçilerin iş alanlarından seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. 50 puanın altında kalan işçilere kadro verilmeyecek. Aynı şekilde sözlü veya uygulamalı sınavları geçemeyenler de kadroya alınmayacak. Sınavın yazılı ve sözlü şeklinde yapılması halinde, işçinin yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması gerekecek. Sınavı geçen veya geçemeyen işçilerin isimleri yine internetten yayımlanacak, tebligat gönderilmeyecek.


BİLDİRİ YAPILMAYACAK

Sınavların yeri, günü ve saati kurumların internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca bildiri yapılmayacak.  Habere göre sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. Sözlü ve uygulamalı sınavlarda adaylar "başarılı" ya da "başarısız" olarak belirlenecek. Aynı anda hem yazılı hem sözlü sınav yapılması durumunda, yazılıdan 50 puan alınmasının yanı sıra sözlüden de "başarılı" olunması gerekecek. Sınavda başarılı veya başarısız olanlar, kurumun internet sitesinden duyurulacak.

EN AZ 50 PUAN ŞART

Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan'a kadar kadroya geçirilecek. Düzenlemenin kapsadığı taşeron işçilerin, yarın mesai bitimine kadar çalıştıkları işyerlerinin ilgili birimlerine başvuru formu ve dilekçeyle müracaat etmesi gerekecek. Şartları karşılamalarına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmayanların kadroya geçiş hakları yanacak.

SINAVLAR 3-22 MART'TA

İtirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat- 2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerini yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, iki yedek üyesi olacak.

SINAVLAR EĞİTİM NİTELİĞİNE GÖRE YAPILACAK

Kadroya geçişler öncesi yapılacak sınavlar ise, yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı olabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı olarak da yapılabilecek. Sınavla ilgili süreçleri yürütmek için sınav komisyonları kurulacak. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak şart olacak. Sınavlar çalışanların eğitim durumuna göre sözlü olarak da yapılabilecek.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA

Komisyon, üye tam sayısıyla toplanacak ve oy çokluğu ile karar alacak. Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun bir şekilde sınav kurulunca hazırlanacak. Yapılacak sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak şartı aranacak. Tüm bu sürecin ardından aranan şartları karşılayıp, sınavda başarı gösterenler en geç 2 Nisan'a kadar topluca kadroya geçirilecek.

 

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ MÜMKÜN OLACAK

Sınavlarda başarılı olamayanlar, ilan tarihinden itibaren öngörülen süre içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilir.

İtirazlar derhal ilgili sınav kuruluna intikal ettirilir. Talep, kurulca değerlendirilerek öngörülen süre içerisinde karara bağlanır ve sonuç ilgilisine yazılı şekilde tebliğ edilir. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

KARAYOLLARI TAŞERON İŞÇİLER KADRO İSTİYOR

Türk Yol-İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Genel Sekreteri Sadık Hız, kamudaki taşeron işçilere kadro düzenlemesinin kampsamının genişletilmesini talep etti.

Hız, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde bir grup sendika üyesiyle düzenlediği basın toplantısında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşerona bağlı işçilerin kadroya dahil edilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Bununla birlikte kamudaki taşeron işçilere kadro hakkı tanıyan KHK düzenlemesinin, tüm işçileri kapsamamasının hayal kırıklığını yaşadıklarını, kadro hakkı dışında kalan işçilerin ve ailelerinin üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, "Düzenlemelerin değiştirilerek, tüm taşeron işçilerinin, başlangıçta hükümetimiz tarafından açıklandığı gibi kapsama alınması, biz işçilerin başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız ve hükümetimizden beklentilerimizdir." dedi.

 

HANGİ KURUMLARDAKİ TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GİRDİ?

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, İl Özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde 4 Aralık itibariyle alt işveren işçisi olarak çalışanların istihdamına ilişkin konular, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı KHK ile düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlemeye ilişkin detaylar paylaşıldı. Bu kapsamda 696 sayılı KHK ile genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlar şöyle:

“Genel Bütçe Kapsamındaki İdareler;
TBMM
Cumhurbaşkanlığı
Başbakanlık
Anayasa Mahkemesi
Yargıtay
Danıştay
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu
Sayıştay
Bakanlıklar (21 adet)
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
Jandarma Genel Komutanlığı
Sahil Güvenlik Komutanlığı
Emniyet Genel Müdürlüğü
Diyanet İşleri Başkanlığı
Hazine Müsteşarlığı
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı
Devlet Personel Başkanlığı
Türkiye İstatistik Kurumu
AFAD
Gelir İdaresi Başkanlığı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü

Özel Bütçe Kapsamındaki İdareler;
Yükseköğretim Kurulu (YÖK)
Üniversiteler (114 adet)
ÖSYM
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Savunma Sanayi Müsteşarlığı
Atatürk Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu
Atatürk Araştırma Merkezi
Türk Dil Kurumu
Türk Tarih Kurumu
TODAİE
TÜBİTAK
Türkiye Bilimler Akademisi
Türkiye Adalet Akademisi
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
Karayolları Genel Müdürlüğü
Spor Genel Müdürlüğü
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
Orman Genel Müdürlüğü
Vakıflar Genel Müdürlüğü
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü
Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
Türk Akreditasyon Kurumu
Türk Standartları Enstitüsü
Türk Patent ve Marka Kurumu
Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu
KOSGEB
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)
GAP Bölge Kalkınma İdaresi
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
Kamu Denetçiliği Kurumu
Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu
Mesleki Yeterlilik Kurumu
Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı
Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Türkiye Su Enstitüsü
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı
Helal Akreditasyon Kurumu

Denetleyici ve Düzenleyici Kurumlar;
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Sermaye Piyasası Kurulu
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
Kamu İhale Kurumu
Rekabet Kurumu
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu
Kişisel Verileri Koruma Kurumu

Sosyal Güvenlik Kurumları;
Sosyal Güvenlik Kurumu
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

KHK Ekinde Listesi Bulunan Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar;
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı
Kalkınma Ajansları
Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları
Ereğli Kömür Havzası Amele Birliği ve Biriktirme Yardımlaşma Sandığı
Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri
Kanunla kurulan fonlar ve kefalet sandıkları
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü
Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı”

YALNIZCA KPSS VE PERSONEL ALIMLARINI TELEFONUNUZA BİR BİLDİRİMLE GÖNDERİYORUZ TIKLA UYGULAMAYI İNDİR  TÜRKİYEDE TEK! 

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.