2018 Kasım Ayı Memur Alım İlanları

2018 Kasım Ayı Memur Alım İlanları

2018 Kasım Ayı Memur Alım İlanları

Her ay bittiğinde yeni alım ilanları yapılmakta. Hangi kamu kurumları KPSS'siz alım yapıyor? Hangi Kurum KPSS  puanı ile alım yapıyor.

 İşte söz konusu ilanlar ve detayları… 

KASIM AYI MEMUR  ALIM İLANLARI:

Alım yapan kuruma, Alım sayısına, Son başvuru tarihine, toplam alım sayısına ve detaylara ulaşarak ilgili ilanlara ulaşabileceksiniz. İşte kasım ayı memur personel alımları:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili Personel Alımı, Memur Alımı, kamu Personeli alımı ve İşçi alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşımaları gereklidir. Tüm nitelikleri taşıyan Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabilmektedir. Bu bağlamda adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesine göre genel şartlar ve Yaş, KPSS, YDS, Eğitim gibi özel nitelikler aranacaktır.

ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzre adaylardan bazı özel nitelikler aranıyor. Buna göre, Eğitim, Yaş, KPSS ve YDS gibi nitelikler aranır. Ancak bazı kamu kurumları KPSS Şartı olmadan da alım yapmaktadır.

Eğitim Şartı:

Alım yapılacak olan pozisyona göre adayların en az Lise, Ön Lisans veya Lisans Mezunu olmaları gereklidir. Buna göre, Lise mezunları için herhangi bir Ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olma, Ön Lisans mezunları için alım yapılacak branşa göre Ön Lisans Programlarından mezun olmuş olmak ve Lisans mezunları için 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış olan denkliği bulunmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı:

Adayların başvuru yapabilmeleri için 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir. Buna göre Askeri alımlarda adayların 25 veya 27, Memur alımları için 35 ve Zabıta Memuru alımları veya Polis alımları için 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Yaş hesaplanması yapılacak giriş sınavı tarihine göre veya sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile hesaplanmaktadır.

KPSS Şartı:

Adaylardan genellikle kamu kurumları ÖSYM tarafından 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Bu bağlamda Lise mezunları için KPSSP94 , Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak üzere 60, 70 veya 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

KPSS Şartı Olmadan Alımlar:

Bazı kamu kurumları adaylardan KPSS şartı istese de bazı kamu kurumları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Özellikle Askeri alımlarda, Belediye alımlarında, Kurum Dışı ilanlarda, TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı gibi kurumlar KPSS şartı aramıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını mutlaka belirtilen başvuru tarihi aralığında yapmaları gerekmektedir. İlanı yayımlanan kılavuzda mutlaka başvuru tarihleri belirtilmektedir. Başvurular kurumun resmi İnternet sitesi üzerinden, e-posta yolu ile veya Şahsen yapılmaktadır. Başvuru şekli mutlaka ilanlarda belirtilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KPSS puan sonuçlarına göre aşağıdaki ilanlara başvuru yapacak adayların genel olarak taşımaları gereken bazı şartlar yer almaktadır. Bu şartlar arasında 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, -Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlikle ilgisi bulunmamak,

- Yapılacak olan Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, şartları yer almaktadır.

HANGİ KURUMLAR KPSS İLE ALIM YAPIYOR?

KPSS puanı ile alım yapacak kurumların yayımlamış oldukları ilanlar aşağıda yer almaktadır. Söz konusu ilanlara tıklayarak detaylarını ve başvuru şartlarını görebilir ve buna göre başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İşte alım yapan o kurumlar:

üzerlerine tıklayınız

- Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı 47 Bilişim Uzman Yardımcısı

- Şırnak Belediye Başkanlığı 10 Memur Alımı

- Erdek Belediye Başkanlığı 1 Sözleşmeli Personel Alımı

- Altınova (Yalova) Belediye Başkanlığı 6 Memur Alacak

- Tarım Ve Orman Bakanlığı 1 Sözleşmeli Personel Alacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.