2018 THY 10 Bin Kabin Memuru Alımı Şartları

2018 THY 10 Bin Kabin Memuru Alımı Şartları

2018 THY 10 Bin Kabin Memuru Alımı Şartları

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Hava Yollarını daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını belirtirken, tamamlandığında Türkiye'yi dünyanın aktarma merkezi haline getirecek olan İstanbul Yeni Havalimanı için 10 binden fazla personel alınacağını söyledi.

2019 yılı için 167 dar gövde, 50 geniş gövde uçak siparişi verdiklerini ifade eden THY Genel Müdürü Ekşi, 10 bin civarında olan kabin memuru sayısını da 20 bine çıkaracaklarını açıkladı.

PEKİ ALIM ŞARTLARI NEDİR?

THY kabin memur alımına başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olmak, bayanlarda en az 160, erkekler de ise en az 170 santimetre boyunda olmak ve İngilizce bilmek gerekiyor. Adaylar İngilizce, psikoteknik ve mülakat sınavlarında başarılı olurlarsa işe alınıyorlar

T.C. vatandaşı olmak, herhangi bir bölümden lisans ya da önlisans mezunu olmak, 1 Ocak 1988 ve 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğmak şeklinde belirtildi. Adayların iyi düzeyde İngilizce bilmeleri, erkek adayların ise askerliklerini yapmış veya en az 1 yıl tecil ettirmiş olmaları gerekiyor.

THY MAAŞLARI NEDİR?

THY kabin memurları 5 bin liranın üzerinde maaş alıyorlar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.