2019-2020 Eğitim Yılında Çocuğum Hangi Okula Kayıt Olacak?

2019-2020 Eğitim Yılında Çocuğum Hangi Okula Kayıt Olacak?

2019-2020 Eğitim Yılında Çocuğum Hangi Okula Kayıt Olacak?

Şu anki okul kayıt sistemi geçmiş yıllara nazaran oldukça farklı işlemektedir. Bu makalemizde bu süreci bilmeyen aileler için çok detaylı bir rehber yazı kaleme aldık. Çocuklarının okul hayatını yani hangi okula girtmek istemesini şimdiden planlamak isteyen ailelerin özellikle bu sayfadaki yazımızı dikkatli okumalarını tavsiye ederiz. 

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul 5. sınıfına kayıt olacak öğrencilerin kayıtları e-kayıt sistemi üzerinden adres durumuna göre yapılmaktadır. Bu kayıt işlemi otomatik olarak sistem üzerinden yapılır. Adres bilgileri Nüfus Genel Müdürlüğünden temin edilmektedir. Yani sizlerin adresinizi şurası diye ibraz etmenizin hiçbir faydası yoktur. 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Çocuğum Hangi Okula Gidecek Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ!

Not: Yukardaki Linkte Şu anda Aktif Olan Yılın Sorgusu Bulunmaktadır.

Oturduğunuz eve en yakın olan okulların listesini görmek için TIKLAYINIZ!

Çocuğunuzun Hangi Okula Kayıt Olduğunu Öğrenmek İçin:

A-) e -Okul'un  resmi resmi web sitesinden sorgulama yapmak zorundasınız. Sorgulama yapacağınız link hemen aşağıda verilmiştir. Hemen aşağıda verdiğimiz bu link Milli Eğitim Bakanlığının resmi sorgulama sitesidir. Bu linke tıklamadan kendiniz sorgulama yapmak isterseniz eğer, google'ye  e okul yazarak MEB'e ait olan sonu gov.tr uzantılı olan siteyi ziyaret ediniz. Daha sonra duyurular alanında yer alan e-kayıt işlemleri duyurusunu tıklayınız.  
B-) Sorgula sayfasına geldiğinizde yapmanız gereken tek şey, çocuğunuza ait T.C. Kimlik Numarasını ve doğum tarihini yazmaktır.  

2019-2020 Eğitim Yılında Okula Başlama Yaşı Kaç?

Ana Okuluna - Ana Sınıfına Başlama Yaşı :

Eğitim döneminin başlayacağı yıl için Eylül ayının sonu itibariyle 48 ayını tamamlayan çocuklar ile 66 ayını henüz tamamlamamış çocukların kayıtları ana okuluna yapılır. Ancak 60 - 66 arasındaki çocukların velilerinin dilekçe ile başvurması halinde bu çocukların kayıtları ilkokula yapılabilir. 

Ana sınıflarında boş kontenjan kalması durumunda 36. ayına kadar çocuklarında kayıtları ana sınıfına yapılabilir. 

İlkokula Kayıt Yaşı :

Yine Eylül ayının sonu itibariyle 66. ayını tamamlayan çocuklar ile daha büyük çocukların kayıtları ilkokula yapılır. 

Çocuğum Ana Okuluna mı İlkokula mı Gidecek?

Okulların açılacağı Eylül ayı itibariyle çocuğu 60 - 66 aylık arasında olanlar normal şartlarda otomatik olarak Ana Okuluna kayıt olmaktadır. Ancak veliler dilekçe ile çocuklarını İlkokula kayıt yaptırabilirler. 


2014 Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos Ay Doğumlular
Bu aylarda doğan çocuklar otomatik olarak Ana Okuluna kayıt olmaktadır. Veliler dilekçe ile bu aylarda doğan çocuklarını İlkokula kayıt yaptırabilir. 

2014 Ocak - Şubat - Mart  Ay Doğumlular
2013 Ocak, Şubat ve Mart aylarında doğan çocuklar otomatik olarak İlkokula kayıt olmaktadır. Bu çocukların velileri dilekçe vererek çocuklarının okula başlama yaşını bir yıl erteleyebilir. 

2013 Ekim - Kasım - Aralık Ay Doğumlular
2012 yılının Ekim Kasım ve Aralık aylarında doğan çocukların okul kayıtları otomatik olarak İlkokula yapılır. Bu çocukların velileri Sağlık Raporu ile çocuklarının okulunu bir yıl erteleyebilir.  

MERNİS Sistemi Nedir?

MERNİS adres kayıt sistemi hakkınızda açılan davalarda, aile hekimi seçiminde bağlı olduğunuz sağlık ocaklarının belirlenmesinde, çocuğunuzun gideceği okulun belirlenmesi, genel seçimlerde oy kullanılacak sandığın belirlenmesi gibi kamusal işlemlerde kullanılan ve kişinin ikamet ettiği kabul edilen adreslerin kaydedildiği adres sistemidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.