2019 Asgari Ücret Teklifi Belli Oldu. Sırada EYT Var!

2019 Asgari Ücret Teklifi Belli Oldu. Sırada EYT Var!

2019 Asgari Ücret Teklifi Belli Oldu. Sırada EYT Var!

Türk İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Burada asgari ücret, taşeron kadro, emeklilikte yaşa takılanlar konularıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını söyleyen Atalay, asgari ücretle ilgili pazarlıkların önümüzdeki hafta başlayacağını, asgari ücretin en az 2 bin lira olması gerektiğini, bu fiyatın üzerinde pazarlıklara başlayacaklarını söyledi.
 
Ergün Atalay, "Şu anda gündemimizde çalışma hayatında en önemli konulardan bir tanesi asgari ücret var. Önümüzdeki hafta başlayacak olan görüşmelerde, biz Türk İş olarak asgari ücretin tarafı olarak iki aydır hemen 2 bin lira olması gerektiğini söyledik. Aralık ayındaki görüşmelerde de 2 bin liranın üzerinde pazarlığı sürdürmeyi amaçladık. Ama bugüne kadar bu 2 bin lira ile ilgili şu ana kadar tespit ettiğimiz 30 işverenimiz 2 bin liraya çekti, ama yüzde 99'u 2 bin lira asgari ücreti getirmedi. Bizim sözümüz yerine gelmemiş oldu. Biz önümüzdeki günlerde Türk İş olarak komisyonumuzu tespit edeceğiz. Komisyon 15 kişi, 5'i işçi, 5'i işveren, 5'i hükümet. Bu komisyon başkanlığını bu sene Türk İş Eğitim Eğitim Sekreterimiz yapacak, burada sendikalarımızdan iki tane genel başkan olacak. Bu sene bir ilk olacak. Bir asgari ücretli ya bayan ya bay işçi verilecek komisyona. Yani o bayan olursa, çocuğu üniversitede olan asgari ücretli arkadaşımız, o komisyon üyelerine nasıl geçindiğini anlatacak.Burada taşeronda kadroya geçmeyen işçilerimiz var. Ben her yerde ifade ediyorum, yüz kilometre yol yaparsınız 100 metre yapmazsınız herkes onu konuşur. Ülkeyi yönetenlerin bu konuyu halletmesi gerekiyor. " dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili de konuşan Ergün Atalay, "Emeklilikte yaşa takılanlar var, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda toplumun bizden beklentisi var. Bu sorunu da çözmemiz gerekli" ifadelerini kullandı.

Sendikalaşma sürecinde de sorunlar yaşandığını vurgulayan Atalay, bu konuların çözümü için beklentilerinin sürdüğünü söyledi.

MEMURLARAHABER.COM - ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.