2019 JÖH, JÖAK, POMEM ,PMYO ve EGM PÖH Alımı Tarihleri

2019 JÖH, JÖAK, POMEM ,PMYO ve EGM PÖH Alımı Tarihleri

2019 JÖH, JÖAK, POMEM ,PMYO ve EGM PÖH Alımı Tarihleri

Polis alımı ilanları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmakta, Devlet Personel Başkanlığı tarafından planlanmakta, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayından sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurulmaktadır. 

10 BİN 700 PÖH İHTİYACI VAR

PÖH (Polis Özel Harekat) alımları ile ilgili bir çok kaynaktan bir çok söylem ve haber görmüş olabilirsiniz. Fakat bu haberler gerçeği yansıtmıyor. 2019 yılında PÖH alımları yapılıp yapılmayacağı maalesef belirsizliğini koruyor. Adaylar tarafından PÖH alımı bekliyor.

Adaylar alımların lise mezuniyetine göre yapılmasını talep ediyor. Ancak böyle bir personel alımı PÖH tarihinde ilk kez yapılmıştı ve devamında yapılmayacağı tahmin ediliyor. 24. dönemde de PÖH alımların olmayacağı ve meslek içinden alımların gerçekleştirileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan PÖH ihtiyacı 10 bin 700 olarak belirtilmişti.

YAŞ ŞARTI

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

2019 yılı PÖH alımının ne zaman yapılacağı hakkında net tarih verilmedi. Bunun yanı sıra PÖH alımı için net bir söz verilmedi. Ancak bu yıl içinde PÖH alımı için ilanın yayımlanması beklenmektedir. 

JÖH, JÖAK VE JOPER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında her yıl Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 25 bin jandarma alımı yapılacağı ifade etmişti.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında jandarma alımı hakkında "2021'e kadar jandarmamızı profesyonel hale getiriyoruz, 2016'dan bugüne kadar 42 bin 174 uzman jandarma aldık, toplam sayımız 195 bine ulaştı. Her yıl 25 bin jandarma alacağız ve profesyonelliği tamamlayacağız. Sahil güvenlikte de geçen yıl yaklaşık 647 personel alımı yaptık." ifadelerini kullanmıştı.

Jandarma personel alımlarının ne zaman yapılacağı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmazken genel şartlar hakkında da bilgi paylaşımı yapılmadı. 


 
ALIMLAR HANGİ BRANŞTA YAPILMALIDIR?
Bakan Soylu'nun açıklamalarının ardından adaylar tarafından sitemiz çok sayıda geri bildirim gönderildi. Sitemize gönderilen geri bildirimlerde adaylar jandarma alımları branş dağılımı hakkında taleplerini belirttiler. 

Adaylar Jandarma Özel Harekat, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Özel Operasyon Timi ve Uzman Çavuş branşlarında yapılmasını talep ediyorlar. 

Peki size göre alımlar hangi branşta gerçekleştirilmelidir? Genel şartlar hakkında talepleriniz neler? Sayfanın alt kısmındaki yorum bölümünden taleplerinizi belirtebilirsiniz. 

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde birçok birim ve birçok tim bulunuyor. Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri de bunların arasında yer alan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözde timlerinden birisidir. 

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki JİTEM, JÖAK, JOPER ve JÖH seçkin birimler arasında yer almaktadır. Peki kimler nasıl Jandarma Özel Harekat timlerine katılabilir? JÖH timlerinde bulunmak için başvurular nasıl olacak? 

JANDARMA PERSONELİ ALMANIZ GEREKİYOR

Jandarma Özel Harekat timlerinde kendine yer bulmak isteyen adayların öncelikle Jandarma Genel Komutanlığı personeli (Subay, Astsubay, Uzman Jandarma, Çavuş, Sözleşmeli Uzman Çavuş gibi) olması gerekmektedir.

ASKERLİĞİN BİTİMİNE 6 AY KALA BAŞVURU YAPILABİLİR

İstisnai durumlar haricinde Jandarma Özel Harekat timlerine başvurularda gönüllülük esastır. JÖH timlerinde yer almak isteyen adayların askerliklerinin bitimine 6 ay kala Jandarma Özel Harekat başvurusu yapmaları gerekmektedir. Ancak 'başvuru yaptım kabul edildi artık JÖH üyesiyim' deme şansınız yok. Başvuruların ardından adayın şartları ve diğer tüm kriterleri taşıması gerekmektedir. Şartlara haiz olan ve mülakatları geçen adaylar Jandarma Özel Harekat kapsamında eğitime alınacaktır.

Jandarma Özel Harekat eğitimlerini de başarı ile tamamlayan adaylar artık Jandarma Özel Harekat timleri arasında yerini alacaktır. 


 
Tüm bunların yanı sıra JÖH timlerine katılmak için Jandarma Genel Komutanlığı dışardan da alım yapmaktadır. Bunun için ilan yayımlanır, şartları sağlayan adayların başvuruları kabul edilir. Ayrıca başvurusu kabul edilen adaylar sınava ve mülakata tabi tutulur. Sınavı ve mülakatı geçen adaylar eğitim sürecini de başarı ile tamamlarsa JÖH timlerine katılabilir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak, sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2017 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, seçme sınavlarını başarılı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak "Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur " kayıtlı sağlık raporu almış olmak.

En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, internette yayımlanan kılavuzdaki Boy-Kilo Tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde. J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, güvenlik soruşturması olumlu olmak.

Verilen ceza. ertelense. seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse veya affa uğrasa dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız. kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma. Devlet sırlarını açığa vurma suçları ile askerlik hizmeti sırasında firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 inci maddesinde yazılı suçlardan mahküm olmamak.

Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adli veya askeri mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahküm olmamak, taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahküm olmamak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için internette yayımlanan kılavuzdaki Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak, vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.

Bu şartlar yeni alımlarda değişkenlik gösterebilir. 

TERHİS ŞARTI YOK

Jandarma Genel Komutanlığı, uzman erbaş alım ilanına başvurularda, askerlik hizmetini yapmış olmak şartı bulunmamaktadır. Halen silahaltında bulunanlar da başvuru yapabilecek. kamupersoneli

2019 ASKERİ PERSONEL VE 2019 POLİS ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum