2019 Polis Astsubay ve 2019 Subay Alım Tarihleri Belli oldu

2019 Polis Astsubay ve 2019 Subay Alım Tarihleri Belli oldu

2019 Polis Astsubay ve 2019 Subay Alım Tarihleri Belli oldu

2019 yılında yapılacak olan ve  lise mezunları arasından alınacak polis, subay ve astsubay alımı sınav tarihleri netleşti.

2019 SUBAY - ASTSUBAY ALIMLARI

2019 yılında en az lise mezunu adayların arasından subay-astsubay alımları yapılacak. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesine yapılacak alımda ilk olarak adaylar 7 Nisan 2019 günü Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına gireceklr. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ)'nün bu sınavdan geçerli puan alan adaylar, daha sonra Yükeköğretim Kurumları (YKS)'ye girecek ve YKS'de barajı geçen adaylar seçim aşamalarına davet edilecekler.

Kadın ve erkek adaylar arasından subay, erkek adaylar arasından astsubay alımları yapılacak. Bahsi geçen sınava başvurular 5 Şubat 2019 ile 27 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvurular ise 7 Mart 2019 tarihinde alınacak.

2019 POLİS ALIMLARI

2019 yılında lise mezunları arasından kadın ve erkek olmak üzere PMYO 'lara 2500 polis alımı yapılacak.15 Haziran 2019 tarihinde TYT yapılacak. 18 Temmuz 2019 tarihinde sonuçların açıklanmasının ardından Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) polis alımı için başvurular alınacak.

POLİS ALIMI DETAYLARI

 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis alımlarının devam edeceğini belirtti. Bakan Soylu'nun açıklamalarına göre polis alımlarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. 
35 BİN POLİS ALINACAK

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 2018 yılı içinda 10 bin polis alımının daha yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Soylu açıklamalarında 2019 yılında da toplam 35 bin polis alımı yapılacğaını ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında da PÖH alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında yeni alımlarda kadın PÖH alımı yapılacağını da ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına göre 2019 yılında toplam 35 bin polis alımı yapılacak. Alımların 2019 yılı için farklı farklı ilanlar şeklinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. 

Polis alımları hakkında bir gelişme meydana geldiğinde adaylarımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan polis alım ilanlarında genel şartların nasıl olacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Bundan dolayı bir önceki polis alımındaki genel şaratları okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum