2019 Yılı İçin Taşerona İlk Tediye Ocak'ta

2019 Yılı İçin Taşerona İlk Tediye Ocak'ta

2019 Yılı İçin Taşerona İlk Tediye Ocak'ta

Taşeron İşçilikten kadroya geçen işçilere tediye ödemesi yapılmakta. 2019 yılı içinde de geçerli olacak tediyelerin ilk ödemesi ocak ayında olacak.

2019 YILININ İLK İLAVE TEDİYESİ ÖDEMESİ OCAK’TA

2018 yılının Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı ikramiye alacak olan taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere yine 2019 yılının ocak ayı içinde 13 günlük ilave tediye ödemesi yapılacak.

6772 Sayılı Kanununun hükümlerine göre yılda 52 günlük ilave tediye (ikramiye) hakkı olan işçilerin ilk ödemeleri Ocak ayında yapılmaktadır.

İlave tediyeden belediye şirketlerine geçen işçiler maalesef yararlanamamaktadır. Ancak  Devrimci İşçiler Sendikası Konfedarasyonu (DİSK) kanun değişikliğine gerek kalmadan idari bir düzenleme ile ilave tediyeden belediye şirketlerine geçen işçilerin de yararlanabilmesi için gerekli çalışmmaları yürütüyor.

Aynı şartlarda ve aynı (696 sayılı KHK) kanun ile kadroya geçen işçiler arasında ayrım olarak görülen bu düzenlemenin düzeltilmeside gelen talepler arasında yer almaktadır.

TEDİYEDEN TOPLAM 3.164 TL

Taşeronluktan kadroya geçenlere bir sevindirici haber de ilave tediyelerinden geldi. Brüt asgari ücrete bağlı olan ilave tediyeler, asgari ücretin artmasıyla birlikte artmış oldu. Çalışanlara bu sene içerisinde 3 bin 164 TL’lik ilave tediye ödemesi yapılacak. Tediyeler, 4 ayda bir 791 TL olarak ödenecek. Böylece işçilerin aylık maaşlarına otomatikman 264 TL eklenmiş olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.