2019 Yılı JÖH, PÖH, Astsubay, Bekçi, Polis, Korucu Alımları

2019 Yılı JÖH, PÖH, Astsubay, Bekçi, Polis, Korucu Alımları

2019 Yılı JÖH, PÖH, Astsubay, Bekçi, Polis, Korucu Alımları

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak, sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2017 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, seçme sınavlarını başarılı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak "Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur " kayıtlı sağlık raporu almış olmak.

En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, internette yayımlanan kılavuzdaki Boy-Kilo Tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde. J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, güvenlik soruşturması olumlu olmak.

Verilen ceza. ertelense. seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse veya affa uğrasa dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız. kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma. Devlet sırlarını açığa vurma suçları ile askerlik hizmeti sırasında firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 inci maddesinde yazılı suçlardan mahküm olmamak.

Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adli veya askeri mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahküm olmamak, taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahküm olmamak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.


 
Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için internette yayımlanan kılavuzdaki Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak, vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.

Bu şartlar yeni alımlarda değişkenlik gösterebilir. 

TERHİS ŞARTI YOK

Jandarma Genel Komutanlığı, uzman erbaş alım ilanına başvurularda, askerlik hizmetini yapmış olmak şartı bulunmamaktadır. Halen silahaltında bulunanlar da başvuru yapabilecek.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın teşkilat yapısı olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlanması için yapılandırma çalışmaları devam ederken askeri personel alımları için de hazırlıklar yapılmaya başlandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar daha önceki yaptığı açıklamalarda Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere kadınlarımız ve erkeklerimiz arasından 4 bin civarında astsubay alımı yapacağız ifadelerini kullanmıştı.

2018 yılının Nisan ayında 3500 astsubay alımı yapılmıştı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada astsubay alımlarının 2019 yılında da artarak devam edeceğiniz belirtmişti.

ASTSUBAY ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yetkililerin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini belirttikleri astsubay alımları için geçen yıllarda olduğu gibi yine Nisan ayı başında ilanların yayınlanacağı tahmin ediliyor. Astsubay olmak isteyen kadın ve erkek adayların en çok merak ettiği astsubay ilan tarihi ile ilgili kesin bilgi yok ancak geçen yıllara baktığımızda Nisan ayının başında yayınlanmaması için bir sebep görülmüyor. 

Peki Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlendirilecek kadın ve erkek astsubay alımları hangi branşlarda yapılacak. Bunu da yine 2018 yılında yapılan branş alımlarına bakarak öğrenebiliyoruz.

BRANŞ DAĞILIMI

"Jandarma 2 bin 346 erkek 370 kadın, personel 99 erkek 21 kadın, ikmal 89 erkek 4 kadın, maliye 18 erkek 5 kadın, uçak helikopter teknisyeni 40 erkek, bando 7 erkek 1 kadın, sağlık 40 erkek, istihkam 95 erkek, bakım 100 erkek, muharebe 165 erkek"

Jandarma bünyesinde görevlendirilecek Astsubay alımı başvuru şartları da merak ediliyor. İşte astsubay başvuru şartları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek,

Temini yapılacak branşlar için  lisans veya ön lisans bölümlerine denk programlardan mezun olanlar için YÖK veya ilgili kurum tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek,

Lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya  bu yıl mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve bu yıl tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını bitirmemiş olmak,

Lisans için KPSS P3, ön lisans için KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almak,

Şehit ve malul eş ve çocukları için KPSS taban puanının en az % 80‟inini almış olmak -En az 48 almak

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, p. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak,


 
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini devam ettiren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açık olduğu tespit edilen kadrolar için polis alımları gerçekleştirmektedir. Polis alımı ilanları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmakta, Devlet Personel Başkanlığı tarafından planlanmakta, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayından sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurulmaktadır. 

10 BİN 700 PÖH İHTİYACI VAR

PÖH (Polis Özel Harekat) alımları ile ilgili bir çok kaynaktan bir çok söylem ve haber görmüş olabilirsiniz. Fakat bu haberler gerçeği yansıtmıyor. 2019 yılında PÖH alımları yapılıp yapılmayacağı maalesef belirsizliğini koruyor. Adaylar tarafından PÖH alımı bekliyor.

Adaylar alımların lise mezuniyetine göre yapılmasını talep ediyor. Ancak böyle bir personel alımı PÖH tarihinde ilk kez yapılmıştı ve devamında yapılmayacağı tahmin ediliyor. 24. dönemde de PÖH alımların olmayacağı ve meslek içinden alımların gerçekleştirileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan PÖH ihtiyacı 10 bin 700 olarak belirtilmişti.

YAŞ ŞARTI

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),


 
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

2019 yılı PÖH alımının ne zaman yapılacağı hakkında net tarih verilmedi. Bunun yanı sıra PÖH alımı için net bir söz verilmedi. Ancak bu yıl içinde PÖH alımı için ilanın yayımlanması beklenmektedir. 

2018 yılının Kasım ayı içerisinde yayımlanan Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin yeni kadronun verildiği açıklanmıştı ve Bakan Soylu yaptığı açıklamalarda ise 10 bin 500 alım için çalışmaların yapıldığı duyurmuştu.

7 BİN BEKÇİ ALIMINDA TALEP EDİLEN ŞARTLAR NELERDİR?

10 bin bekçi alımı için başvuru tarihinin yanı sıra başvuru koşulları henüz açıklanmadı.

Diğer yandan 7 bin bekçi alımnında ve daha önceki dönemlerde yapılan bekçi alımlarında şu şartlar aranmıştı;

Çarşı ve mahalle bekçisi alımı için fiziki yeterlilik aranacak. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav yapılacak.

Yazılı sınavda Türkçe, sosyal bilgiler, fen, hayat bilgisi, matematik ve genel kültür başlıklarında sorular sorulacak.

Yanıtlar optik kağıtlara işaretlenecek. Yazılı sınavda 100 puan üzerinden 50 puan alan başarılı sayılacak. Ancak bakanlık ihtiyaç durumunda başarı puanını değiştirebilecek.

Fiziki yeterlilik sınavında komisyon, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamaları olarak değerlendirecek.

Adayın süre takibi sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılacak. Fiziki sınavdan 60’ın altında puan alanlar başarısız sayılacak.

FLAŞ İDDİA !!!!

Emniyet Genel Müdürlüğü , Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınacak 10 bin 500 yeni bekçi alımı için kuliste yeni bir iddia ortaya çıktı.

ASKERLİK ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Binlerce aday 10 bin 500 bekçi alımını beklerken yazılan haberlerde askerlik şartının değişeceği gündeme geliyor ancak bu konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapılmadığı görüldü.

YAŞ ŞARTI DEĞİŞİYOR MU?

10 bin 500 bekçi alımını bekleyen binlerce aday ayrıca 31 yaşından büyük olmaları durumunda mağdur oluyorlar ve bu kapsamda yaş şartının 35 olmasını istiyorlar.

MEZUNİYET ŞARTI DEĞİŞİYOR MU?

Mevcut uygulanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Yönetmeliği içerisinde günümüzde bile ilkokul düzeyinde bekçi alımı yapılabileceğine olanak sağlamakta.

Diğer yandan lise mezunu olma şartının yerine en az ilkokul mezunu bekçi alımı yapılması talebi bulunuyor.

Polis olmak isteyen adayların en büyük hayallerinden biri de özel harekat polisi olmaktır. Özel Harekat Polisi olmak isteyen adaylar PÖH alımı yapılacak mı? sorusunun cevabını arıyor. Bu sorunun cevabını geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vermişti.

2019'DA PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

2019 yılının ilk ayını tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde adayların en çok araştırdığı konulardan biri de 2019 yılında PÖH alımının olup olmayacağıdır. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda bu soruya şöyle cevap vermişti.

"2019 yılında özel harekat polisi alımı yapacağız. Polis Akademisi Başkanlığı'na, personel ihtiyaç analizi yapılması için talimat verdik. Personel ihtiyaç analizinin tamamlanmasından sonra kadın-erkek özel harekat polisi alımı için ilana çıkılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Polis Akademisi Başkanlığı'nda şuan için eğitimlere öncelik verildiği için analiz ve rapor çalışmalarının Mart ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'nın isteği üzerine hazırlayacağı ihtiyaç analiz raporuna göre de kadın-erkek alım sayısı, kadro dağılımı gibi önemli kriterler belli olacak.

Buna göre 24. POMEM ilanlarının polis memuru alımı için yayımlanacağı tahmin ediliyor.

24. DÖNEMDE 10 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK!

24. dönem POMEM alımları en az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak. 24. dönem POMEM alımları 7 bin 500 lisans 2 bin 500 ön lisans mezunu adaylar arasından yapılması bekleniyor. 24. dönem POMEM polis alımında lisans mezunu 7 bin erkek, 500 kadın, ön lisans mezunu ise 2000 erkek, 500 kadın alımı yapılacağı tahmin ediliyor.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum