2019 Yılında KHK'lı Taşerona İlave Tediye Ödemesi ve 2019 Ek Ücretleri

2019 Yılında KHK'lı Taşerona İlave Tediye Ödemesi ve 2019 Ek Ücretleri

2019 Yılında KHK'lı Taşerona İlave Tediye Ödemesi ve 2019 Ek Ücretleri

Türkiye genelinde kurum ve kuruluların bünyesinde emek veren taşeron statüsündeki işçilerin alacakları ve almayı talep ettikleri mevcut ücret düzenlemelerine yönelik soruların detayları belli oldu ve bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Öncelikli olarak merak edilen konunun ilave tediyeler konusu olması münasebeti ile işçilerin tediyelere yönelik tarih merakları bir süredir devam ediyordu. 4/D‘liler ile belediye şirketlerine geçenler arasında uygulama farkı bulunacağı ilan edilirken; ilgili tarih de belli oldu. İlave tediyeler ile ilgili olarak 2019 vaatleri kapsamında ödeme takviminde yer bulan tarih olarak 31 Mayıs tarihi işaret edildi.

Bu tarih 3 Haziran Ramazan Bayramı’nın ilk gününden hemen önce olmasından dolayı işçiler için hem tediye hem harçlık müjdeleri bir araya alınmış oldu.


İşçilere ödenmesi öngörülen bayram harçlığı olarak 75 tl ödeneceği ilan edilirken tediyelerin miktarı ise alt limitten tavan rakama kadar kademeli olarak değişiklik göstermiş olacak.

Belediye şirketlerine geçişleri yapılmış olan taşeron işçilerin kamuda 4/D’li işçilerden farklı olarak ilave tediye alamayacakları belirtilirken; 4/D’li işçilerin ise mevzu hesaplamaya dahil edilerek maaşlarına ekstra yansımalar ile temin etmiş olacağı ilan edildi.

Daha önce belediyelerde kadrolu taşeronlar için iş sözleşmeleri doğrultusunda 635 lira zam yapıldığının vurgulandığı açıklamalar baz alınarak; bu durumun emsal teşkil etmesi ve yurt genelindeki bütün taşeronların faydalanması beklentilerin olduğu ifade edildi.

Çorum Belediyesi gibi örnek karar alan belediyelerin genele yayılması konusunda taleplerin yinelendiği taşeron konusunda belediye çalışanı 1.311 işçinin yüzde 37 zam almasının da örnek karar ile her kurum ve kuruluşta yürürlüğe girmesinin öngörüldüğü belirtildi. 

Kamuda taşeron işçilerin sorunlarının çözülemez noktaya gelmesi, hatalı taşeron kullanımı nedenleriyle, bu yılın başında yapılan düzenlemeyle kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya geçirilmişti.

Kadroya geçirilen taşeron işçiler kamu işçisi haline gelince kamu işçilerine tanınan haklardan yararlanmaya başladılar. Bu haklardan belki de en önemlisi ilave tediye.

Kamudaki taşeron işçi ek ödemeleri ne zaman yapılacak? Tediye olarak adlandırılan devlete bağlı kamu kurumlarındaki taşeron işçiler ek ödeme alacak. Ek ödeme tarihi ve ödeme biçimi ile ilgili soruların yanıtları merak ediliyor. Kamudaki taşeronlara ek ödeme Resmî Gazete’de yayınlanarak kesinlik kazanmıştı.

KAMUDAKİ TAŞERON İŞÇİYE EK ÖDEME | TEDİYE NE ZAMAN YATACAK

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 67762 sayılı kanun kapsamına giren kurumlardan çalışan taşeron işçiler ilave ödeme alacaklar. 2019 yılında iki taksim şeklinde yapılacak ödemelerin tarihleri de belli oldu. Karar Resmi Gazete’de yayınlanarak kesinlik kazandı.

Tediyeler ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan taşeron işçiler için ek ödemeler 2019 yılında iki farklı dönemde ödenecek. İlki 30 Ocak 2019 Çarşamba günü ödendi. İkinci ödeme tarihi ise 31 Mayıs 2019. 


 
TEDİYE NEDİR KİMLERE TEDİYE ÖDENİR?

Tediye’nin kelime anlamı “parayla yapılan ödeme” demektir. İlave Tediye de “Ek Ödeme” veya “İkramiye” anlamında kullanılmaktadır.

Hangi Kurumlar İlave Tediye Ödemesi Yapar?

6772 sayılı “Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun” düzenlemesi gereğince, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yaparlar.


 
İlave Tediye Ödemesinden Kimler Faydalanır?

İlave tediye ödemesi, devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda, İş Kanununa tabii olarak çalışan tüm kamu işçilerine ödenir. Kadroya geçecek olan taşeron işçiler de bu kapsamda olacaktır.

19-01/31/6904.jpg

TAŞERON İŞÇİ NEDİR?

Taşeron, Fransızca’daki “tacheron” kelimesinden gelmektedir. Bir taşeron genellikle bir projenin belirli bir görevini yerine getirmek amacıyla genel yükleyici tarafından tutulan firmaya denilmektedir. Örneğin bir inşaat işinde genellikle konutların elektrik donanımı, doğraması yada su tesisatı ayrı ayrı taşeronlara verilmektedir. Başka bir örnek daha verecek olursak günümüzde bazı askeri kurumlar yemek gibi organizasyonları dışarıdan bir firma ile anlaşarak yaparlar. İşte burada firmaya taşeron firma ve bu firmada çalışanlara da taşeron işçi denilir. Taşeron iş yapan firmalarda çalışanlara ise taşeron işçi denilmektedir. Taşeronlar, tali işveren, alt işveren, alt işletici, alt ısmarlanan gibi isimlerle de anılmaktadırlar.

Taşeron işçiler günümüzde artık bir çok iş ve birçok şirket tarafından yardımcı işlerde kullanılmaktadırlar. Taşeron işçilerin bu denli fazla tercih edilmesinin sebebi, asıl iş sahiplerinin yani şirketlerin yanında çalıştırdıkları işçilerin sigorta, sosyal imkanı vb. masraflarından kurtularak üzerindeki yükleri taşeron firmalara atmak istemelerindendir. Şirketler bu şekilde daha fazla kar gütme amacı taşımaktadırlar. Fakat henüz tam olarak tanımı yapılmamış, çalışma şartları iyileştirilmemiş hatta tam olarak oturtulamamış taşeron işçilerin hakları bu gibi durumlarda kenara atılarak haddinden fazla çalıştırılıp emeklerinin karşılığını tam olarak alamamaktadırlar. Nedeni ise oldukça basittir:

Örneğin: Bir şirkette günde 1000 kişilik bir yemek için yemek firmasıyla anlaşılmaktadır. Normalde 1000 kişilik yemeği yapacak kadro 10-15 arası değişmektedir ve minimum asgari ücretten bu kişilerin şirkete maliyeti 13 Binden fazla olmaktadır. Ancak aynı iş taşeron firmaya verilirse daha az insan çalıştırılarak yine aynı işin yapılması hedeflenir. Yani 5-6 çalışan ve 7-8 bin TL gibi masraflarla işin altından kalkılmaya çalışılır.

Tediye ödemeleri başladı. Kamuda çalışan taşeron işçilerin ek ödemeleri ne zaman yapılacak? Devlete bağlı müessese ve kurumlarda çalışan taşeron işçiler için ek ödeme yapılacak. Bu ödemeye hak kazananlar ‘Tediye ödemeleri ne zaman yapılacak?’ Sorusunun yanıtını arıyor. Haberimizde derledik.

Yıl içerisinde 52 günlük ilave tediye ödemeleri dört taksitte yapılıyor. Ocak-haziran-ağustos/eylül ve aralık aylarında kamu işçilerine 13’er günlük tediye ödemesi yapılıyor.

PRİM KESİLİR Mİ?

Toplamda 52 günlük ilave tediyesi yıl içinde ödenmiş oluyor. Ocak-haziran ve ağustos tediye ödemeleri yapıldı. Şimdi sırada aralık ayında yapılacak ödeme var.

Kamuda kadroya geçen taşeron işçileri 2018 yılında 39 günlük tediye alacaklar. Kadro geçişleri tamamlanmadığı için ocak ayında yapılan ödemeden kadroya geçen taşeron işçileri yararlanamadı.

Haziran ve eylül aylarında ilave tediyelerini alan kamu işçilerine tediyelerin son taksiti 7 Aralık’ta ödenecek. Bu konudaki Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Son taksitin 7 Aralık’ta yatırılacağı kesinleşti. Kamu işçilerine bu yılki ilave tediye ödemesinin son taksiti 7 Aralık’ta ödenecek.

İlave tediye ödemeleri kural olarak SGK primine tabidir. Dolayısıyla, ilave tediyeden SGK primi kesilmesi gerekir. Bu çerçevede, ilave tediye ödemesinden yüzde 15 oranında sigorta primi ve yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapılır. Ayrıca ilave tediye ödemesi damga vergisine de tabi olduğu için ilave tediyeden damga vergisi kesintisi de yapılır.

HACİZ KONULAMIYOR

İlave tediye ödemeleri hukuki olarak esas ücrete munzam ödemedir. Dolayısıyla, haczedilmesi de mümkün değildir. Konuyla ilgili Yargıtay kararlarında da ilave tediye ödemelerine haciz konulamayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu nedenle, borcu olan işçiye yapılan ilave tediye ödemesine haciz konulamaz.

Belediyelerde taşeron olarak çalışırken belediye şirketlerine geçirilen işçiler ise kanunen bu şirketlerin ilave tediye ödemesi zorunluluğu olmadığı için ilave tediye alamıyorlar. Dolayısıyla, yalnızca kamu kurumlarında işçi statüsüne geçirilen taşeron işçiler için ilave tediye ödeniyor. Belediye şirketlerinde çalışmaya başlayan taşeron işçi ilave tediye alamıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Kamuda kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere kamuda görev yapan işçilerin tamamına 7 Aralık’ta 13 günlük ücretleri üzerinden tediye ödemesi yapılacak.

Bu kapsamda asgari ücretle çalışan bir işçiye yüzde 20’lik vergi dilimine girmiş olması nedeniyle 13 günlük ücreti karşılığı en az 591 TL ilave tediye ödenecek. Kamu işçisinin ücreti arttıkça eline geçen tediye miktarı da artacak. Örneğin, 2.500 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 728 TL, 3.000 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 874 TL, 3.500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.019 TL ilave tediye ödenecek.

Ancak vergi dilimi nedeniyle ilave tediyeden daha yüksek oranda gelir vergisi kesilmesi de söz konusu olacak.

Yani kamu işçisinin vergi dilimi yüzde 20’nin üzerine çıkmışsa ilave tediyeden daha yüksek oranda vergi kesilecek.

İLAVE TEDİYE NE DEMEK?

6772 sayılı kanun kapsamında, kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. İlave tediye kanunla güvence altına alınmış bir haktır ve bütün kamu işçileri bu haktan yararlanmaktadır.

NASIL HESAPLANDI?

İlave tediye ödemesinin miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. 2018’in son taksiti olan aralık tediye miktarı, kamu işçisinin 13 günlük ücreti olarak ödenecek. Hesap işçinin esas ücretinin aylık toplamına göre yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.