2019'un ilk zam oranı Açıklandı % 16.6

2019'un ilk zam oranı Açıklandı % 16.6

2019'un ilk zam oranı Açıklandı % 16.6

2019 un ilk zam oranı belli oldu...

PERYÖN, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği ve KPMG Türkiye tarafından perakende, profesyonel hizmetler, otomotiv, endüstriyel üretim, ilaç gibi 20'den fazla sektörden 100'ü aşkın şirketin katılımıyla gerçekleştirilen 2019 Ücret Araştırması kurumların 2019 zam karnelerini belirledi.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, katılımcıların yüzde 39'unu çok uluslu şirketlerin oluşturduğu araştırmaya göre kurumların yüzde 95'i 2019'da bir kez zam yapmayı planlıyor. 2018 yılında yüzde 90 olarak gerçekleşen bu oran 2017 senesinde ise yüzde 82'ydi.

2019 yılı için şirketlerin bütçeledikleri ortalama ücret artışı ise yüzde 16.6. Bu rakam son iki yılla kıyaslandığında dikkate değer bir yükseklik ortaya koyuyor. 2019 yılı için öngörülen enflasyon oranı da rakamlar üzerinde etkili oluyor. Şirketlerin büyük kısmı ise zamları yılın ilk çeyreğinde uygulayacağını beyan etti.

GÖZLER ASGARİ ÜCRETTE

Öte yandan özel sektörün zam oranları, Aralık ayında yapılacak asgari ücret artış oranında da etkili olması bekleniyor. Aralık ayı başında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, enflasyon oranının yanısıra özel sektördeki ücret artışlarını da dikkate alacağı tahmin ediliyor.

Bunun dışında Ocak ayında da memur ve emeklilere zam yapılacak. Milyonlarca memur ve emeklinin zam oranlarının belirlenmesinde enflasyon oranları baz alınacak. Memur ve emekliler de enflasyon farkı ile birlikte yüzde 15-20 arasında zam verilmesini bekliyor.

Kaynak : Dünya Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.