2020 Asgari Ücret için ilk Rakam Belli Oldu

2020 Asgari Ücret için ilk Rakam Belli Oldu

2020 Asgari Ücret için ilk Rakam Belli Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik ÖZTRAK,CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA ile CHP İzmir Milletvekili Kani BEKO, 28 Kasım 2019 Perşembe günü Genel Başkan Ergün ATALAY'ı makamında ziyaret etti.

 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, geçen yılki asgari ücret görüşmelerini hatırlatarak, 17 Eylül'de Malatya'da "Ülkenin durumu ortada, alım gücü düştü, asgari ücret 2 bin lirayı aşsın" dedikten sonra başına gelmeyenin kalmadığını, "ülkeyi karıştırıyor" diye mahkemeye verildiğini söyledi.

Sonrasında yapılan görüşmede asgari ücretin 2 bin 20 lira olarak imzalandığının altını çizen ATALAY, TÜRK-İŞ'in bugüne kadar 39 kez Asgari Ücret Tespit Komisyonunda asgari ücretliyi temsil ettiğini, bunların 6'sında oy birliğiyle zammın imzalandığını kaydetti.

Bir süre sonra gerçekleşen kamu işçilerinin sözleşmesinde de "başlarına gelmeyenin kalmadığını" dile getiren ATALAY, yaşanan süreçlerde "sendikalar bizi satıyor" ifadelerinin kullanıldığını, haklılıklarını kimseye anlatamadıklarını kaydetti.

Muhalefet partilerinden TÜRK-İŞ'i koruyup kollamalarını isteyen ATALAY, işçi, sendikalar ne diyorsa onu yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Bu yılki Asgari Ücret Komisyonunu bugün belirlediklerini dile getiren ATALAY, "Komisyonu bugün atadık. Atadığımız komisyon yarın saat 15.00'de Hak-İş'e, akşam 19.00'da da İstanbul'a DİSK'e gidecek. İlk defa 39 sene sonra DİSK'in de Hak-İş'in de yönetimlerinin görüşü alınacak. Asgari ücretle ilgili hangi noktada duracağız, ne yapmamız gerekiyor, DİSK'in, Hak-İş'in görüşünü alıp bu süreci beraber götüreceğiz bu sene" diye konuştu.

Daha önce vergi ile ilgili bir toplantı yaptıklarını ancak bir netice alamadıklarını belirterek, işçinin ocak ayında aldığı ücreti, aralık ayında da almak istediğini dile getirdi.

DİSK'in de Hak-İş'in de görüşünü almayı önemsediğinin altını çizen ATALAY, "Ayrıştığımız zaman bedelini beraber ödüyoruz. Yan yana gelmek mecburiyetindeyiz. Geç de olsa yan yana geldik bu vergiyle ilgili. Asgari ücretle ilgili de bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Ülkede yeteri kadar sıkıntımız var mı? Var" dedi.

ATALAY, İşsizlik Fonu'nun yerinde kullanılmasının, alma şartlarının düzeltilmesinin önemine işaret ederek, "Fonla yol yapılmasın, köprü yapılmasın. Bu parayı işçi, işveren yatırıyor, biz kullanalım" şeklinde konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dönemi geldiğinde bazı kimselerin "asgari ücret 3 bin-5 bin olsun" dediğini anımsatan ATALAY, "Bunları konuşmak, sallamak kolay ama söylediğinizle aldığınız arasında bir uyum olması lazım" dedi.

ATALAY, bu yaşananlardan dolayı haftaya yapacakları kongreye sadece işçileri çağıracaklarını belirtti.

Türk-İş asgari ücret için ilk rakamı verdi!
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yaşam maliyeti 2578 TL. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak" dedi.  Bugün için asgari ücret brüt 2.558.40 lira, çalışanın eline ise 2 bin 20 lira geçiyor.

Çalışma ve sosyal güvenlik yazılarıyla bilinen Hürriyet yazarı Noyan Doğan, hükümet ve işveren kesimlerinin beklenti ve çalışmalarını araştırdı ve bugünkü köşesinde asgari ücrette ortalama yüzde 15 zam beklentisinin oluştuğunu yazdı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum