2020 EKPSS tercihleri için başvuru tarihleri belli oldu

2020 EKPSS tercihleri için başvuru tarihleri belli oldu

2020 EKPSS tercihleri için başvuru tarihleri belli oldu

"Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan topladığımız talepler neticesinde aralık ayının son haftasında engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarına atanması için bir kura töreni düzenleyeceğiz." diyerek tarihlerin Aralığın son haftasında yapılacağını açıklamıştı.

Tarihler erkene çekildi

Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamadan sonra adaylar Aralığın son haftasını beklemeye başladı. Ancak Türkiye Engelliler Platformu'nun yaptığı açıklama ile tercihlerin daha erken yapılacağı belirtildi.


 
Tercihler için başvuru tarihi Aralığın ikinci haftası olarak belirlendi. Adaylar başvurularını 11 Aralık tarihinden itibaren yapabilecek. 
 EKPSS nedir?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yani kısa adıyla EKPSS, engelli statüsünde bulunan lise ve üniversite mezunu olan bireylerin atamalarının yapılmasına yönelik olarak başvurulan sınavdır. Önceli yıllarda Özürlü Memur Seçme Sınavı olarak bilinen bu sınav, ‘özürlü’ tanımının ‘engelli’ olarak değiştirilmesi sebebiyle isim değişikliğine uğradı. 3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete ile yürürlüğe gire bu sınav ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde farklı eğitim düzeylerindeki bireyler için ayrı olarak düzenlenmektedir. Ayrıca sınava katılan bireylerin engel durumuna göre sorular farklı şekillerde hazırlanmaktadır.

Engelli bireyleri topluma kazandırmak ve onların devlete bağlı olarak gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bu sınava 40 bini aşkın engelli vatandaş başvurmaktadır. Sınava giren adayların sadece sınavdan yüksek puan almış olmaları yeterli değildir. Yapacakları işin fiziki şartlarını karşılamada daha az sorun yaşayacak olan bireyler öncelikli olarak tercih edilmektedir. Burada kişilerin dil gelişimleri, sözel iletişim güçlükleri dikkate alınarak bilgi, yetenek ve becerileri ölçülür. Bu belirleme işe alım yapan kurum tarafından belirlenen 5 kişilik bir komisyon ile incelenmekte ve uygun adaylar kurum bünyesinde işe alınmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum