2020 EYT Yasası Geçerse Kimler Emekli Olacak?

2020 EYT Yasası Geçerse Kimler Emekli Olacak?

2020 EYT Yasası Geçerse Kimler Emekli Olacak?

EYT Yasası adına atılan adımlar sonrası konu merak araştırılmaya başlandı.

Bizlerde EYT Yasası ile ilgili olarak Türkiye Gazetesi yazarı İsa Karakaş'a sorulan eyt soru ve cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Soru:

06.02.2000 yılında ilk defa SSK’lı oldum. 2001 yılında bir çocuğum oldu. Bunun haricinde devamlı SSK’lı çalışıyorum. Bu durumda EYT çıkarsa hemen emekli olabilir miyim?

Cevap:

Belirtmiş olduğunuz şartlara göre siz EYT kapsamında değilsiniz. EYT yasası çıksa bile sizi etkilemeyecektir. 7.000 gün prim ve 58 yaş şartını yerine getirdiğiniz tarihte emekli olabilirsiniz.

Soru: 05.11.1975 doğumluyum, 02.07.1992 SSK işe giriş tarihim. 5.738 prim gün sayım var. EYT çıkarsa emekli olabilir miyim?

Cevap:

Şu anda 53 yaş 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5.600 gün prime tabi bulunmaktasınız. Bu durumda yaş dışında tüm şartları fazlasıyla yerine getirmiş bulunmaktasınız. Yeni çıkacak EYT yasası işe giriş tarihinizdeki kanunu esas alması hâlinde “55 yaşını doldurmamış olmakla beraber erkekler için 25 yıldan beri sigortalı bulunma ve en az 5.000 gün prim” yeterli olduğundan emekli olmaya hak kazanabilirsiniz.

EYT Konusuna dair bu soru cevapların yanında kurul başkanı olarak getirilen Vedat Bilgin'de açıklamalarda bulundu. Bilgin EYT konusunda homojen bir yapı olmadığını ve çalışmanın uzun soluklu olacağını duyurmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum