2020 Ocak'ta en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2020 Ocak'ta en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

2020 Ocak'ta en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli vatandaşların gözü kulağı ocak zammında. Emeklilere 6 aylık enflasyona göre şekillenecek oranda zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve 2019'un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5'i aşarsa fark yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın tahminine göre SSK ve Bağ- Kur'luların zammı yüzde 8.46, memur emeklilerinin ise yüzde 3.46 enflasyon farkıyla yüzde 7.46 olacak.

Beklenti anketinde ise artış SSK ve Bağ-Kur'lular için yüzde 8.52, memur emeklileri için yüzde 7.52 olarak tahmin ediliyor. Ocak'ta maaşlar artacağı için ek ödeme tutarları da yükselecek.
 
Maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödeme, yeni aylıktan hesaplanacağı için artacak. Yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişecek.

Halen maaşı bin 298 liranın altında olanlara yüzde 5 oranında ek ödeme verilirken, bu sınır Ocak'ta yükselecek. Ayrıca ek ödeme oranlarının artırılması gündemde.

Türkiye Emekliler Derneği, vergi iadesinin yerine gelen ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, "Oran en az yüzde 8 olmalı" diyor.
 
Bu talep hayata geçerse emeklilere her ay maaşlarının yüzde 4-5'i yerine yüzde 8'i oranında ek ödeme verilecek. Emeklilerin büyük çoğunluğunun ek ödeme tutarı ikiye katlanacak.

Halen maaşı 2 bin lira olan emeklinin 80 liralık ek ödemesi 160 liraya yükselebilecek.. sgk rehberi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.