2020 Taşeron Farklar ve 4/D Maaş Açıklaması

2020 Taşeron Farklar ve 4/D Maaş Açıklaması

MEB hem maaş, hem yüzdelik fark konusuna açıklık getirdi

MEB Taşeron işçiler için yüzdelik fark açıklaması yaptı!

 Milli Eğitim Bakanlığı oldu. MEB önceki gün yazdığı yazı ile 4/D işçi maaşları konusunda bağlı kurumlara direktif verdi.
Kamu kurumlarındaki bazı taşeronların olduğu gibi MEB bünyesinde çalışanların da maaşları asgari ücretin artmasının ardından ‘asgari ücretten düşük kaldı’. Yeni toplu iş sözleşmesi gelene kadar devam edecek bu problem geçen yıl olduğu gibi kurumların kendi yazıları ile çözülecek.

MEB önceki gün yayınladığı yazıda aylık brüt ücreti 2934, yani günlük 98.10 TL’nin altında kalan 4/D personelin maaşlarının asgari ücrete çekilmesini söyledi. MEB, bu artışın ardından personele yüzde 4 TİS zammı uygulanmasını bağlı kurumlardan istedi.

işte Taşeron 4/D işçi MEB Açıklaması:

MEB, “Bu işçilerden kadroya geçmeden önce aşçı, şoför, teknik personel, kaloriferci, host, hostes ve benzeri görevler nedeniyle asgari ücretin %20, %30, %40 vb. oranlarda arttırılması şeklinde ücret alanlara, kadroya geçtikleri 02/04/2018 tarihi itibariyle aynı oranlarda arttırılmış ücretleri üzerinden kadroya geçtiklerinden ve bugüne kadar da tabi oldukları toplu iş sözleşmesi gereğince her altı ayda bir %4 oranında zam alarak geldiklerinden, mevzuatın öngördüğü bu uygulamanın dışına çıkılarak tekrar eskisi gibi yeni asgari ücretin üzerine %20, %30, %40 gibi oranlarda bir artış yapılamayacaktır.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.