2020 yılı Asgari ücret son dakika gelişmesi!

2020 yılı Asgari ücret son dakika gelişmesi!

2020 yılı Asgari ücret son dakika gelişmesi!

İşçileri temsilen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ile işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç’un yer aldığı asgari ücret belirleme ikinci toplantısında, Türkiye ekonomisinin genel durumuna ve istihdama ilişkin veriler paylaşıldı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder komisyonun çalışanların geçim şartları ve ülkenin ekonomik durumuna göre yeni asgari ücreti belirlemeye çalıştığını vurgularken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücret konusunda 2 bin 578 TL'nin altındaki bir rakamı kabul etmeyeceklerini ifade ederek şöyle konuştu;

‘’ "Biz aynı noktadayız. DİSK'in talep ettiği rakam başka. Hak-İş, 'Ortak bir rakam olursa katkı sağlarız' diyor. Bu aşamada süreci görmemiz lazım. Komisyon çalışma yapacak, inşallah çalışanlar lehine güzel bir toplantı olur, güzel bir rakam açıklanırsa biz de mutlu oluruz." Dedi.

ASGARİ ÜCRET ENFLASYONA GÖRE Mİ BELİRLENECEK?

Bakanlık temsilcileri yıl içi ekonomi, sosyal gelişmeler hakkında sunum yaptı ve 2020 yılı hedeflerini açıkladı. 2020 yılı asgari ücret zam oranı belirleme tespit komisyonu toplantısında bakanlık temsilcilerinin yaptığı sunum içerisinde 2020 yılı enflasyon hedefleri verileri de yer aldı. Çünkü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, asgari ücretin, emekli ve memur maaşlarının mevcut enflasyon üzerinden değil, hedeflenen enflasyon değerleri üzerinden zam oranları belirlenecek demişti. Bu toplantıda da bakanlık temsilcileri 2020 yılı için enflasyon hedefleri rakamları dile getirerek asgari ücretin belirlenmesinde rol oynanması için vurgu yapıldı.

Türk-İş işçi tarafı olarak açlık sınırı rakamı olan 2 bin 578 TL’yi kendisine baz alarak, bu rakamın altında ki pazarlıklara oturmayız dedi ama Türk-İş Başkanı Atalay’ın baz aldığı rakama göre 2020 yılı asgari ücret zam oranı yüzde 27’nin üzerinde. Berat Albayrak’ın 2020 yılı için enflasyon hedefi ise yüzde 8,5’lerde kalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.